Menu

Primera jornada europea per un Impost a les Transaccions Financeres especulatives i contra els paradisos fiscals. Acabem amb l'especulació!

18 febrer, 2011 - Notes de Premsa

Es va celebrar el passat dijous 17 de febrer amb accions de suport a la Campanya ITF JA! Paradisos fiscals NO! programades per tota Espanya.

Aquesta campanya, iniciada el desembre per ATTAC, CCOO, UGT, i la Plataforma 2015 y más, compta ja a Balears amb noves adhesions d’altres organitzacions com ara els sindicats USO i STEI, l’Alternativa per Pollença EU-EV, IniciativaVerds, i la Federació d’ Associacions de Veïns del Municipi de Felanitx. A nivell estatal s’han afegit també organitzacions politiques com ara Izquierda Unida i Izquierda Anticapitalista, i socials com Ecologistas en acción, FRAVM, ADICAE, Cristianos de Base, Socialismo 21 i Alianza Española Contra la Pobreza.

Així mateix, des de fa setmanes s’estan presentant mocions en aquest sentit a ajuntaments, diputacions, consells insulars i parlaments autonòmics que, a l’àmbit de les nostres illes, fins ara han estat aprovades ja pels ajuntaments de Pollença i Felanitx.

El 17 de febrer va ser la primera jornada d’accions a tota Europa, coincidint amb el Dia d’Acció Global acordat pels moviments socials de tot el món, però hi haurà més jornades de mobilització al llarg de tot l’any 2011, entre d’altres les que tindran lloc durant els cims del G-8 el maig a França i del G-20 el novembre. A Madrid es farà una concentració a la Puerta del Sol per acompanyar la presentació d’una carta dirigida a la Sra. Ministra en el registre del Ministeri d’Economia.

La Campanya ITF JA! fa una crida a tota la ciutadania per lluitar contra el poder sense límits de la banca i l’especulació, que són els veritables causants d’aquesta crisi. Per això, demanam l’establiment d’imposts internacionals eficaços per tal d’afavorir la transparència financera i combatre l’evasió, el frau fiscal i la neteja de doblers de qualsevol tipus de delicte comès a través dels paradisos fiscals o centres financers per a no residents. L’erradicació dels paradisos fiscals és perfectament possible i és una exigència política i moral que assoleix el més ample consens social.

ATTAC Mallorca

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.