A Espanya un de cada quatre nens és pobre, fet que suposa la taxa més alta de la UE-15

9 septiembre 2008 | Categorías: Estatal | 674 lecturas |

Diari de Balears

Espanya registra les taxes de pobresa infantil més altes de l’Europa dels 15, amb nivells per sobre del 24% en els estadis moderats de carestia, i amb índexs que ronden el 10,3 i el 5,4% quan es tracta de pobresa alta i severa, respectivament, segons l”Informe de la Inclusió Social’ presentat avui per Fundació Caixa Catalunya.

El treball conclou que «la nova cara de la pobresa a Espanya és la d’un nen» i denuncia que el país «ha perdut capacitat» per pal·liar la precarietat dels més joves.

L’estudi, coordinat per la directora de l’Institut d’Infància i Medi Urbà, Carmen Gómez Granell, i dirigit per Pau Marí Close, entén que pobresa moderada és la dels qui guanyen menys del 60% del que es guanya de mitjana al país, és a dir, la dels qui perceben menys de 6.860 euros anuals. La pobresa alta es fixa en menys de 4.573 euros (40% de la mitjana) i la pobresa extrema és la dels qui ingressen menys de la quarta part de la mitjana nacional, és a dir, uns 3.219 euros a l’any.

Amb aquests paràmetres, la investigació conclou que el 19,9% dels habitants d’Espanya és pobre, és a dir, uns nou milions de persones, i troba «cada vegada més comú» entre el col·lectiu «la figura d’una persona exclosa que mai va pensar que ho arribaria a ser». Es tracta, segons ha explicat Gómez Granell, de persones que entren i surten de l’exclusió i que, en molts casos, tenen fills. En concret, l’estudi afirma que a Espanya hi ha 1,7 milions de menors en situació de risc.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan són signats per la pròpia organització.

ATTAC TV

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns
Canal de Telegram

Economía para la ciudadanía

Libros recomendados:

ATTAC Mallorca dóna suport

Crida


PAH

Campanyes d’ATTAC

 


 

A la calle sin miedo

 

A la calle sin miedo

 


 

 

 


 

 


ILP Renta Básica

No a todos los machismos - Forges

Notícies d’ATTAC España

Convocatòria

Convocatòria a reunió ordinària d'ATTAC Mallorca, que se celebrarà dilluns 2 de setembre de 2019 a les 18.30 hores, a la seu d'ATTAC Mallorca.

LLOC: Seu d’ATTAC Mallorca, carrer Francesc de Borja Moll, 10, entresòl B, Palma.

Arxiu