A Espanya un de cada quatre nens és pobre, fet que suposa la taxa més alta de la UE-15

9 septiembre 2008 | Categorías: Estatal | 699 lecturas |

Diari de Balears

Espanya registra les taxes de pobresa infantil més altes de l’Europa dels 15, amb nivells per sobre del 24% en els estadis moderats de carestia, i amb índexs que ronden el 10,3 i el 5,4% quan es tracta de pobresa alta i severa, respectivament, segons l”Informe de la Inclusió Social’ presentat avui per Fundació Caixa Catalunya.

El treball conclou que «la nova cara de la pobresa a Espanya és la d’un nen» i denuncia que el país «ha perdut capacitat» per pal·liar la precarietat dels més joves.

L’estudi, coordinat per la directora de l’Institut d’Infància i Medi Urbà, Carmen Gómez Granell, i dirigit per Pau Marí Close, entén que pobresa moderada és la dels qui guanyen menys del 60% del que es guanya de mitjana al país, és a dir, la dels qui perceben menys de 6.860 euros anuals. La pobresa alta es fixa en menys de 4.573 euros (40% de la mitjana) i la pobresa extrema és la dels qui ingressen menys de la quarta part de la mitjana nacional, és a dir, uns 3.219 euros a l’any.

Amb aquests paràmetres, la investigació conclou que el 19,9% dels habitants d’Espanya és pobre, és a dir, uns nou milions de persones, i troba «cada vegada més comú» entre el col·lectiu «la figura d’una persona exclosa que mai va pensar que ho arribaria a ser». Es tracta, segons ha explicat Gómez Granell, de persones que entren i surten de l’exclusió i que, en molts casos, tenen fills. En concret, l’estudi afirma que a Espanya hi ha 1,7 milions de menors en situació de risc.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan són signats per la pròpia organització.

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns Telegram ATTAC España

20 aniversari d’ATTAC España

Economía para la ciudadanía

Opinió gràfica

No a todos los machismos - Forges

ATTAC Mallorca dóna suport

PAH


Plataforma contra l'ampliació de l'aeroport de Palma

Arxiu