Contracimera de ministres de defensa de la UE

19 febrero 2010 | Categorías: Cròniques | 1.986 lecturas |

Maria Francisca Simonet – ATTAC Mallorca

Baix el lema “ATUREM L’EUROPA DEL CAPITAL I DE LA GUERRA, PER LA SOLIDARITAT ENTRE ELS POBLES” i en ocasió de la Cimera de Ministres de Defensa de la Unió Europea i del Magreb els 24 i 25 de febrer a Palma, col·lectius que conformen l’Assemblea de Moviments Socials (Fòrum Social de Mallorca) i la plataforma “Comitè de Benvinguda”, han volgut expressar la seva disconformitat amb el model de l’Europa que es dur a terme, organitzant de manera participativa un conjunt d’activitats i conferències.

Obrí l’agenda Carlos Taibo, que parlà de la Unió Europea des de un punt de vista crític i el segon va ser Arcadi Oliveres reconegut economista, que es va centrar principalment sobre els interessos militars entorn a la defensa, que omplí l’aforament.

La tercera activitat organitzada pel Comitè de Benvinguda serà la pujada al Puig Major el diumenge 21 de febrer. El Puig Major és la màxima cota de la nostra illa, una muntanya retallada pels militars per posar uns radars de l’OTAN i on ara mateix encara trobam el pas restringit per l’exèrcit. Serà una pujada pacífica antimilitarista.

S’han fet taules rodones sobre l’Europa del capital i de la guerra a distints pobles de l’illa, Santa Maria del Camí, Manacor, Pollença i Felanitx; la darrera serà Palma sobre prevenció i conflicte-solucions antimilitaristes el proper dia 23 de febrer, organitzades per l’Assemblea de Moviments Socials. Aleshores també s’han posat taules informatives al carrer.

El dimecres dia 24 acabaran el actes amb una MANIFESTACIÓ UNITÀRIA.

Creiem que en definitiva aquesta feina conjunta haurà estat una bona oportunitat per poder construir junts idees i propostes alternatives al capitalisme.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan són signats per la pròpia organització.

ATTAC TV

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns
Canal de Telegram

Economía para la ciudadanía

Libros recomendados:

ATTAC Mallorca dóna suport

Crida


PAH

Campanyes d’ATTAC

 


 

A la calle sin miedo

 

A la calle sin miedo

 


 

 

 


 

 


ILP Renta Básica

No a todos los machismos - Forges

Notícies d’ATTAC España

Convocatòria

Convocatòria a reunió ordinària d'ATTAC Mallorca, que se celebrarà dilluns 2 de setembre de 2019 a les 18.30 hores, a la seu d'ATTAC Mallorca.

LLOC: Seu d’ATTAC Mallorca, carrer Francesc de Borja Moll, 10, entresòl B, Palma.

Arxiu