Manifestació en defensa de l’ensenyament públic

5 octubre 2011 | Categorías: ATTAC Mallorca, Notes de Premsa | 850 lecturas |

Dijous, 6 d’octubre, està convocada una manifestació en defensa de l’ensenyament públic. A aquest acte es convoca a docents, estudiants, famílies i a tota la ciutadania. La manifestació s’iniciarà a les 19 h. a la Plaça d’Espanya.

CARTA DIRIGIDA ALS CENTRES EDUCATIUS DE LES ILLES, APIMAS, CONSELLS ESCOLARS,UIB i qualsevol associació o entitat social de les Illes

Ja sabem, perquè així ho ha dit el senyor Bauzá en més d’una ocasió, que totes les actuacions d’aquest Govern van dirigides exclusivament a precaritzar, encara més, els nostres serveis públics, i ho fa amb una clara intenció privatitzadora, no només dels serveis, sinó també dels beneficis.
L’ensenyament és també un dels seus objectius i ja hem comprovat com hem iniciat aquest curs amb mancances certes i acusades. I Ara, amb les darreres retallades anunciades sobre el personal i sobre els salaris, ens han provocat una angoixa que és intencionada i que persegueix la nostra desorientació i el nostre immobilisme.
Les conseqüències de l’anunciat a les resolucions del passat dia 27 no són poques:
Quant al retall de personal, sabem ja que farà augmentar la ràtio i la càrrega lectiva, i provocarà una disminució de l’atenció a l’alumne i als pares i posarà en el carrer a uns 800 mestres i professors i professores.
Per una altra banda, la pèrdua del nostre poder adquisitiu que, a més, està resultant inversament proporcional a l’encariment de la vida (des de la darrera retallada ja hem deixat de percebre uns 1.700 € els mestres de primària i uns 2.500 els professors de secundària i uns 1.800 els professors de FP i similars (mitja calculada a data d’avui amb 2 trienni i un sexenni i persona)… i l’IVA i l’EURIBOR en augment) i que provoca (al marge de les moltes dificultats en allò personal i familiar -hipoteques, factures…-) un alentiment de la recuperació económica. Aquestes mesures ens afecten a tots, pares, mares, mestres, professors, joves, nins i nines.

Perquè el treball digne no és cap privilegi!

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan són signats per la pròpia organització.

ATTAC TV

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns
Canal de Telegram

Economía para la ciudadanía

Libros recomendados:

ATTAC Mallorca dóna suport

Crida


PAH


Plataforma contra l'ampliació de l'aeroport de Palma

Campanyes d’ATTAC

 


 

A la calle sin miedo

 

A la calle sin miedo

 


 

 

 


 

 


ILP Renta Básica

No a todos los machismos - Forges

Notícies d’ATTAC España

Arxiu