Dimarts ATTAC: “Democràcia participativa”

21 octubre 2011 | Categorías: ATTAC Mallorca, Dimarts ATTAC, Notes de Premsa | 2.072 lecturas |

Dimarts ATTAC, la tertúlia d’ATTAC Mallorca, vos convida a una nova edició el proper dimarts 25 d’octubre, a les 19.00 hores. Per a aquesta nova ocasió, proposam un nou tema per a debatre: Democràcia participativa.

Com a contestació a l’actual democràcia representativa, cada vegada hi ha més persones i col·lectius que proposen iniciar un procés cap a un nou model de democràcia més participativa, una democràcia que no es limiti a la capacitat que avui en dia tenen els ciutadans d’anar a votar als periodes electorals (normalment, cada 4 anys).

Quines alterdimartsattacnatives democràtiques més participatives es poden proposar? És possible estendre els pressuposts participatius a totes les administracions públiques? Quines alternatives de participació ciutadana a l’economía productiva hi ha? I als sectors educatiu i sanitari? És necessari un canvi de les estructures organitzatives de l’Estat per a implantar una vertadera democràcia participativa? Institucions socials com els sindicats o els partits polítics, tenen un funcionament democràtic plenament participatiu? I el que, potser, és més fonamental, estam els ciutadans preparats i interessats en aquests canvis? De tot això volem parlar a la propera tertúlia.

___________________________________________

Possibles lectures relacionades amb aquest tema:
- La democracia incompleta: la necesidad de una segunda transición, de Vicenç Navarro.
- Democracia real, desde abajo, sin siglas y sin jefes, de José Manuel Naredo / Tomás R. Villasante.
- La democracia contrahegemónica en la teoría política de Boaventura de Sousa Santos: notas sobre un proyecto emancipador para el siglo XXI, d’Antoni Jesús Aguiló Bonet.
- La ciudadanía como proceso de emancipación: Retos para el ejercicio de ciudadanías de alta intensidad, d’Antoni Jesús Aguiló Bonet.
- Globalización neoliberal, ciudadanía y democracia. Reflexiones críticas desde la teoría política de Boaventura de Sousa Santos, d’Antoni Jesús Aguiló Bonet.
- Declaració
 de 
la 
Comissió
 de
 Cultura
 d’AcampadaBCN
 
per
 a
 un 
Model
 de
 Cultura.

___________________________________________


Propera tertúlia: Dimarts 25 d’octubre, a les 19.00 hores. Cafè-Restaurant Plaça, 1a. planta. Pça Bisbe Berenguer de Palou, 1 (“Plaça dels Patins”), Palma.

T’esperam!

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan són signats per la pròpia organització.

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns Telegram ATTAC España

20 aniversari d’ATTAC España

Economía para la ciudadanía

Opinió gràfica

No a todos los machismos - Forges

ATTAC Mallorca dóna suport

PAH


Plataforma contra l'ampliació de l'aeroport de Palma

Arxiu