El nomenament de Jean-Claude Juncker: una negació dels vots dels europeus i un perill per al futur de la Unió Europea

29 julio 2014 | Categorías: Comunicats, Unió Europea | 2.515 lecturas |

“Amb el nomenament d’un president que simbolitza les polítiques del passat, la UE ha perdut una oportunitat de canviar el rumb i abandonar les polítiques que han portat a la vora de l’abisme.”

Comunicat  d’ATTAC-França. 16 de juliol 2014

L’elecció pel Parlament Europeu de Jean-Claude Juncker, per presidir la futura Comissió Europea és una mala notícia per al futur de la Unió Europea en crisi.
En contra de la línia oficial, és un rebuig dels votants. Les Eleccions europees van mostrar un profund desig de canviar la política, i per tant els funcionaris europeus. Però Jean-Claude Juncker, va ser triat per una majoria estreta, després de les negociacions dels polítics entre els governs i els partits polítics (incloent als socialistes) que van portar a la designació del candidat del PPE, el Partit Conservador va guanyar però va rebre només el 12% dels vots dels votants registrats.

El nomenament de Jean-Claude Juncker és un perill per a la solidaritat, l’Europa social i ecològica que representem per almenys tres tipus de raons. En primer lloc, Jean-Claude Junker ha estat durant gairebé 20 anys el primer ministre de Luxemburg, que ha estat un dels principals paradisos fiscals europeus, la plaça de l’evasió fiscal i el blanqueig dels diners bruts . Un pot estar segur que seguirà defensant els interessos de les altes finances que ofega als pobles d’Europa i que s’alentirà tant  com puga l’aplicació de l’impost europeu sobre les transaccions financeres.

En segon lloc, Jean-Claude Juncker va presidir durant vuit anys, l’Eurogrup, el govern econòmic real d’Europa. En aquesta posició, es va erigir en principal promotor de les polítiques neoliberals que han portat a la Unió Europea a que es trobe en un carreró sense sortida i ha fet de la zona euro la regió dels països desenvolupats on la crisi econòmica i social és la més greu.

En tercer lloc, el programa econòmic que Jean-Claude Juncker, ha proposat per a ser elegit confirma que es tracta d’un home del passat, incapaç de respondre als reptes econòmics, socials i mediambientals que la Unió Europea haurà d’encarar.
Tot això ve demostrat pels punts clau del seu programa: “Respectar el pacte d’estabilitat” i per tant aplicar polítiques d’austeritat que causen la desocupació; “crear un entorn empresarial favorable” i per tant augmentar la flexibilitat del mercat de treball; “l’accés a altres fonts de subministrament d’energia” i per tant, la importació de gas d’esquist dels Estats Units a preus baixos; “Hem de reduir la nostra pesada dependència del finançament bancari”, per tant, donar un major pes als mercats financers; “negociar un comerç lliure raonable i equilibrat amb els Estats Units”, el que vol dir l’harmonització a la baixa de la salut, els estàndards socials i ambientals per al major benefici de les multinacionals a costa dels pobles europeus i i dels Estats Units.

Amb el nomenament d’un president que simbolitza les polítiques del passat, la UE ha perdut una oportunitat de canviar el rumb i abandonar les polítiques que han portat a la vora de l’abisme.

Origen del text: https://france.attac.org/actus-et-medias/salle-de-presse/article/la-nomination-de-jean-claude

Traducció: Enric Pastor

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan són signats per la pròpia organització.

ATTAC TV

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns
Canal de Telegram

Economía para la ciudadanía

Libros recomendados:

ATTAC Mallorca dóna suport

Crida


PAH

Campanyes d’ATTAC

 


 

A la calle sin miedo

 

A la calle sin miedo

 


 

 

 


 

 


ILP Renta Básica

No a todos los machismos - Forges

Notícies d’ATTAC España

Convocatòria

Convocatòria de la reunió ordinària de socis d' ATTAC Mallorca, que se celebrarà el Dilluns 17 de desembre de 2018 a les 18.30 hores, a la seu d'ATTAC Mallorca (Francesc de Borja Moll, 10 Entl B . 07003 Palma Illes Balears).
HORA: 18:30h (en primera convocatòria) i 19:00h (en segona convocatòria)

LLOC: Seu d’ATTAC Mallorca, carrer Francesc de Borja Moll, 10, entresòl B, Palma.

Arxiu