Setmana d’acció global contra els paradisos fiscals

26 marzo 2017 | Categorías: Justícia Fiscal y Financiera Global, Opinió, Paradisos fiscals | 585 lecturas |

Plataforma fiscalitat justa

Setmana d’acció global contra els paradisos fiscals

1 AL 7 D’ABRIL 2017

MANIFEST

Els seus paradisos fiscals, els nostres inferns socials

Somgent comuna, que col•labora amb els seus impostos al benestar col•lectiu.

Som els que honestament volem posar els nostres estalvis o petits capitals a treballar per a la societat, que no volem especular amb ells utilitzant paradisos fiscals.

Som gent a la qual es nega el seu dret al treball, a unes pensions dignes, a l’habitatge, als serveis o als subministraments bàsics; la gente

empobrida per la crisi generada per la cobdícia de l’especulació immobiliària i financera, majoritàriament a través de paradisos fiscals.

Som la gent més vulnerable de la societat. En un Estat de drett o thom tindria assegurades les seves necessitats bàsiques si, en lloc d’evadir els diners a paradisos fiscals, les empreses paguessin el sseus impostos a les societats en què operen.

Les petites i mitjanes empreses, que són les que creen treball, tenen dificultats per mantenir plantilles i pagar impostos, mentre que les grans corporacions segueixen acumulant beneficis;  que, això sí, desvien cap als paradisos fiscals.

Demanem transparència i comptes clars. Són les elits polítiques i econòmiques les que dominen i en treuen profitd’un sistema corrupte, afavorit per l’opacitat dels paradisos fiscals.

Volem una societat sana, cohesionada i segura; això no obstant, l’economia criminal, el terrorisme, el tràfic de persones, el comerç d’armes i el narcotràfic, juguen amb la vida de la gent, ocultant i rentant el sseus beneficis via paradisos fiscals.

Les xifres són prou eloqüents:

  • Des del 2015 l’1% més ric de la població mundial posseeix més riquesa que el 99% restant.
  • Totes les empreses de l’IBEX 35 tenen filials a paradisos fiscals.
  • Més de la meitat del comerç mundial passa per paradisos fiscals.

 

Els paradisos fiscals són els vaixells insígnia de l’actual economia de casino, constitueixen una burla a la legalitat internacional i no posseeixen cap base econòmica d’interès per al bécomú, no més serveixen als interessos espuris de les elits econòmiques, delinqüents financers i criminalitat organitzada. Són autèntiques xacres econòmiques que aprofundeixen la desigualtat, contribueixen a crear desequilibris i crisis econòmiques, i corroeixen la democràcia. Per tant, han de ser eradicats per la comunitat internacional.

Els ciutadans, les ciutadanes i les organitzacion ssignants, constituïts en una comunitatd’interès, animem a la societat en el seu conjunt a organitzar-se per donar una resposta fèrria i inflexible contra els paradisos fiscals; a més exigim als nostres representants  que emprenguin accions per anar avançant en el camí de la seva necessària abolició, entre elles:

  • Pressionar des de tots elsàmbits administratius, començant des dels municipis, perquès’aprovin mocions en què es declarin ZLPF (Zones lliures de paradisos fiscals)
  • Exigir que la Llei de Contractació Pública, actualment en tràmit parlamentari, incorpori criteris per penalitzar empreses o bancs vinculats a paradisos fiscals, en la línia de la iniciativa Zones lliures de paradisos fiscals.
  • Reclamar als nostres representants polítics que pressionin a la Unió Europea perquè es creïn sancions que penalitzin els països o territoris que conservin el secret bancari i l’opacitat en la propietat de les societats, en perjudici de les arques públiques dels estats, així com aquells països que utilitzin el seu sistema tributari per a realitzar dumping fiscal.
  • Obligar a les empreses i corporacions a què informin anualment de les seves inversions, beneficis i impostos pagats país per país, i no globalment com actualment passa, de manera que no puguin amagar els seus guanys.
  • S’had’exigir un ITF (Impost a les transaccions financeres) capaç de dissuadir l’enorme flux especulatiu que es negocia des d’aquestes plataformes opaques.

 

Volem fer visible el nostre rebuig a aquestes clavegueres financeres donant suport a les accions previstes per al 3 d’abril, declarat dia d’acció global contra els paradisos fiscals.

Els seus paradisos fiscals, els nostres inferns socials!

Els paradisos fiscals vulneren els nostres drets i soscaven la democràcia, junts lluitarem fins a la seva desaparició!

 

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan són signats per la pròpia organització.

20 aniversari d’ATTAC España

ATTAC TV

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns
Canal de Telegram

Economía para la ciudadanía

Libros recomendados:

ATTAC Mallorca dóna suport

Crida


PAH


Plataforma contra l'ampliació de l'aeroport de Palma

Campanyes d’ATTAC

 


 

A la calle sin miedo

 

A la calle sin miedo

 


 

 

 


 

 


ILP Renta Básica

No a todos los machismos - Forges

Notícies d’ATTAC España

Arxiu