MÉS per Mallorca no vol CIES enlloc

14 diciembre 2017 | Categorías: Estatal, Moviments Socials, Opinió | 458 lecturas |

David AbrilMES

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril ha presentat avui una Proposició no de Llei (PNL) on la formació ecosobiranista mostra el seu rebuig a la creació d’un CIES (Centres d’Internament per a Persones Estrangeres) a les Illes Balears, arran informacions que apuntaven la possibilitat de crear aquest centre a les Illes que “no només semblen presons, sinó que funcionen com a tal”, ha assegurat Abril.

El portaveu també ha assegurat que “es deporta a més gent de la que acollim com a refugiats. El que demostra com el govern d’Espanya incompleix amb els Drets Humans”. L’any passat foren detingudes unes 400 persones a les Illes Balears només per la seva situació administrativa, i enviades a la península per internades i/o deportades.

Abril també ha alertat de com la situació és pitjor any rere any. “Enguany en el que duim d’any hem batut rècord històric de pasteres, la qual cosa també diu molt del nivell de desesperació de la riba sud de la Mediterrània. L’any passat s’interceptaren 26 persones, i encara no hem acabat el 2017 i duim 26 pasteres”.

MÉS per Mallorca també fa seves les declaracions del director adjunt del FRONTEX, de l’agència europea de Fronteres qui reconeix que un 80% de la immigració que arriba a Europa és potencial beneficiària del dret d’asil. El portaveu ecosobiranista critica la manca de sensibilitat i manca de voluntat política del govern espanyol. “A pesar que la gent ha sortit en diverses ocasions a dir que volem acollir, el govern d’Espanya només vol deportar: el compromís d’Espanya era d’acollir 17.000 persones el 2017, només 1.980 en la pràctica, i 122 a Balears”, assegura Abril.”Si volem ser coherents amb la declaració universal dels drets humans i la seva celebració, el que hem de fer és complir amb els drets humans”, diu el portaveu de MÉS per Mallorca, a la vegada que reclama que l’elevat cost econòmic que es dedica a centres d’internament per a persones estrangeres es dediqui a polítiques d’integració”.

Publicat a MES

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan són signats per la pròpia organització.

20 aniversari d’ATTAC España

ATTAC TV

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns
Canal de Telegram

Economía para la ciudadanía

Libros recomendados:

ATTAC Mallorca dóna suport

Crida


PAH


Plataforma contra l'ampliació de l'aeroport de Palma

Campanyes d’ATTAC

 


 

A la calle sin miedo

 

A la calle sin miedo

 


 

 

 


 

 


ILP Renta Básica

No a todos los machismos - Forges

Notícies d’ATTAC España

Arxiu