Conferència d’Antonio Turiel al Club Diario de Mallorca: “L’esgotament de les matèries primeres”

29 septiembre 2018 | Categorías: ATTAC Mallorca, Notes de Premsa | 809 lecturas |

ATTAC Mallorca

Benvolgudes companyes benvolguts companys:

El vice-president Al Gore (“Una verdad incómoda”) va aconseguir que tothom, especialment als Estats Units, parlés del canvi climàtic y reconegués el problema, i això va ser molt important, però ha quedat la sensació de que aquest és l’únic gran problema, i no és així.
La sostenibilitat és la responsabilitat de cada generació de deixar a les següents un món igual o millor, un món a on les següents generacions puguin viure dignament.
De moment això no ho estem aconseguint, fins i tot podríem dir que ni ho intentam, possiblement per que no estam acostumats a pensar globalment. Sens dubte estam actuant de manera insostenible, irresponsable, preocupats per el “pa per avui” sense acceptar que això és “fam per demà”.
El tema del que ens parlarà n’Antonio Turiel es l’esgotament de les matèries primeres. És un dels símptomes més clars de que el creixement infinit no és possible a un planeta finit. Diuen que estem consumint anualment un 50% més del que la Terra és capaç de produir (petjada ecològica), aquest consum excesiu és la causa de la destrucció, per exemple, de les pesqueres, les fonts d’aigua subterrània o els boscos.

N’Antonio Turiel és investigador del CSIC, treballa a Barcelona, a l’Institut de Ciències de la Mar, i dedica molt temps a la divulgació, especialment als temes dels recursos naturals i la sostenibilitat, com se pot comprovar a la seva web: http://crashoil.blogspot.com

Tomeu Ferrer
ATTAC Mallorca

––––––––––––

Dimarts 2 d’octubre, a les 19 hores, al Club Diario de Mallorca. Conferència sobre l’esgotament de les matèries primeres a càrrec d’Antonio Turiel, investigador del CSIC.

––––––––––––

Paral·lelament a l’activitat del Club Diari de Mallorca (dimarts a les 19h), hem organitzat un cicle d’activitats al campus de la UIB amb el mateix tema, però adaptades a l’horari de l’alumnat (a les 12h o 13h).

Aquestes activitats són obertes al públic i creiem que poden ser d’interès, especialment, per aquelles persones que no puguin assistir a l’activitat del Diari de Mallorca. Com podeu veure al cartell adjunt són tres activitats:

El mateix dimarts a les 13h en Turiel farà la conferència a “L’esgotament de les matèries primeres” a la UIB
i les dues setmanes següents tindrem col·loquis de temes relacionats amb l’activitat d’en Turiel: “Economia sostenible” i “Matèries primeres”.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan són signats per la pròpia organització.

ATTAC TV

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns
Canal de Telegram

Economía para la ciudadanía

Libros recomendados:

ATTAC Mallorca dóna suport

Crida


PAH

Campanyes d’ATTAC

 


 

A la calle sin miedo

 

A la calle sin miedo

 


 

 

 


 

 


ILP Renta Básica

No a todos los machismos - Forges

Notícies d’ATTAC España

Convocatòria

Convocatòria a reunió ordinària d'ATTAC Mallorca, que se celebrarà dilluns 2 de setembre de 2019 a les 18.30 hores, a la seu d'ATTAC Mallorca.

LLOC: Seu d’ATTAC Mallorca, carrer Francesc de Borja Moll, 10, entresòl B, Palma.

Arxiu