Menu

A Espanya un de cada quatre nens és pobre, fet que suposa la taxa més alta de la UE-15

9 setembre, 2008 - Estatal

Diari de Balears
Espanya registra les taxes de pobresa infantil més altes de l’Europa dels 15, amb nivells per sobre del 24% en els estadis moderats de carestia, i amb índexs que ronden el 10,3 i el 5,4% quan es tracta de pobresa alta i severa, respectivament, segons l”Informe de la Inclusió Social’ presentat avui per Fundació Caixa Catalunya.
El treball conclou que «la nova cara de la pobresa a Espanya és la d’un nen» i denuncia que el país «ha perdut capacitat» per pal·liar la precarietat dels més joves.
L’estudi, coordinat per la directora de l’Institut d’Infància i Medi Urbà, Carmen Gómez Granell, i dirigit per Pau Marí Close, entén que pobresa moderada és la dels qui guanyen menys del 60% del que es guanya de mitjana al país, és a dir, la dels qui perceben menys de 6.860 euros anuals. La pobresa alta es fixa en menys de 4.573 euros (40% de la mitjana) i la pobresa extrema és la dels qui ingressen menys de la quarta part de la mitjana nacional, és a dir, uns 3.219 euros a l’any.
Amb aquests paràmetres, la investigació conclou que el 19,9% dels habitants d’Espanya és pobre, és a dir, uns nou milions de persones, i troba «cada vegada més comú» entre el col·lectiu «la figura d’una persona exclosa que mai va pensar que ho arribaria a ser». Es tracta, segons ha explicat Gómez Granell, de persones que entren i surten de l’exclusió i que, en molts casos, tenen fills. En concret, l’estudi afirma que a Espanya hi ha 1,7 milions de menors en situació de risc.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.