Menu

AMPLIACIÓ AEOROPORT, NO

17 setembre, 2021 - Articles

Que AENA i el Govern promoguin ara diverses ampliacions d’aeroports no és casual. Que això s’esdevingui en un moment de decreixement de vols aeris i passatgers a causa de la COVID, d’una major consciència ciutadana entorn a la inviabilitat del monocultiu turístic i de la necessitat de diversificar l’economia, no és casual. Que s’esdevingui quan es fa evident la necessitat de reduir el nombre de visitants a les illes per haver arribat a un alt grau de saturació, fins i tot amb greus dificultats per als residents (habitatge, aigua, residus) i per una pura qüestió de supervivència i sostenibilitat, no és casual. Les ampliacions dels aeroports, i molt especialment el de Palma, són la prova més palpable del domini dels capitals especulatius sobre l’economia real i sobre els ciutadans.

El Govern estatal compensa amb inversions les pèrdues econòmiques d’AENA durant la pandèmia, pressionat segurament pels fons d’inversió accionistes. Els fons mai volen perdre, i si han de rapinyar capitals públics que haurien de dedicar-se a cobrir altres necessitats molt més prioritàries dels habitants de l’illa, ho fan.

El canvi de model no vindrà tot sol, ni serà fàcil, hem de conquerir-lo poc a poc, davant cada acció política que pretengui fer-nos continuar pel camí del desenvolupament il·limitat del turisme que només ens du cap al desastre.
Per això és important que dia 19 de setembre , a les 12h, tothom acudeixi a la concentració a les escales de la Seu i que el Govern vegi que darrera el «no a l’ampliació» hi ha la nostra força, la força d’una gran part de la ciutadania que creu que en un medi limitat com és una illa no es pot créixer il·limitadament, perquè volem un futur millor.

Plataforma contra l’ampliació de l’aeroport

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 − eight =