Menu

Anam a judici! Absolució Encausades Conselleria d'Educació. Ens retallen i ens acusen

17 abril, 2014 - Educació, Moviments Socials, Serveis Públics

Manifest:
Els dies 2, 3 i 4 de juliol anam a judici les encausades per la Conselleria d’Educació i Cultura per l’ocupació simbòlica i pacífica dels seus locals ocorreguda el 22 de maig de 2012.
L’acció s’emmarcà dins d’una jornada de vaga a tot l’estat per la defensa de l’educació pública. Durant els darrers anys, aprofitant el context de crisi, s’han potenciat les mesures neoliberals contra els serveis públics, i l’educació no n’ha estat al marge.
L’increment en l’import anual de les taxes universitàries, la reducció de places i d’hores de docència, la reducció del personal, l’eliminació de serveis clau al campus de la UIB i els forts atacs a la llengua catalana, entre d’altres accions que estan minvant de forma accelerada la qualitat de la formació de les estudiants, foren els motius que ens impulsaren a fer visible allà on es prenen les decisions polítiques sobre les retallades, la nostra disconformitat amb les polítiques educatives. Aquest conjunt de demandes que propiciaren l’acció es veuen fermament lligades al moviment engegat pels docents durant el curs que ens trobam.
Mitjançant la fiscalia el Govern ens acusa dels delictes de desordres i coaccions, i arriba a demanar entre 6 mesos i 1 any i mig de presó per a cadascuna de les persones acusades per haver entrat a la Conselleria d’Educació i Cultura.
Consideram aquest un judici polític més de l’ofensiva repressiva contra als moviments socials que tant s’estan produint durant els darrers anys.
Per tot això, demanam l’absolució de les encausades de la Conselleria d’Educació i Cultura per l’ocupació del 22 de maig de 2012 i ens adherim a la campanya antirepressiva:
#JoTambéHiHauriaEntrat.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.