Menu

Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears

16 març, 2016 - Internacional, Notes de Premsa

 
RESPOSTA A LES FALSETATS DE LA CÒNSOL MARROQUÍ
L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, en relació a les declaracions de la senyora Hanane Saadi, cònsol general del Marroc a les Balears, efectuades en l’entrevista publicada el passat dia 14 en el diari de la seva digna direcció, vol fer constar el següent:
1) Que el poble sahrauí, viu a l’exili, al desert algerià, des de fa 40 anys degut a que la seva terra, el Sàhara Occidental, fou violentament ocupat pel Regne de Marroc.
2) Que ens sembla comprensible que li molestés moltíssim, com ella mateixa diu, que als actes públics celebrats a la nostra Comunitat, es faci una clara referència al Dret d’Autodeterminació del Poble sahrauí, un Dret, una i altre vegada, reconegut per les Nacions Unides en nombroses resolucions i sistemàticament negat pel govern que ella representa i pel monarca al qual, amb tota evidència, ella venera.
3) Que ens sembla lògic, donats els mètodes en general usats pels serveis d’intel·ligència del seu govern, que tracti de confondre a l’opinió pública de les nostres illes llançant un enfilall de falsedats sobre el poble sahrauí, sobre les ajudes humanitàries que rep, sobre el sistema polític amb que s’organitza o sobre els drets socials que practica, malgrat les mancances pròpies de la precària situació en que sobreviu.
4) Que ens sembla clamorós i ben significatiu l’oblit que fa la senyora cònsol de la recent visita del Secretari General de l’ONU, senyor Ban Ki- Moon als campaments de refugiats sahrauís, on va proclamar, alt i clar, allò que és més que sabut, és a dir, que el Sàhara occidental és territori ocupat pel Marroc, la qual cosa provocà que, el seu rei, Mohamed VI, i el govern al qual serveix, omplissin d’improperis a tan alt representant.
Tampoc menciona que fou el seu rei qui impedí la visita del Secretari General de l’ONU als territoris ocupats del Sàhara Occidental.
5) Que ens sembla ridícul l’intent de tan esforçada cònsol marroquina per fer creure a la opinió pública, que el seu país ha dissenyat una autonomia feliç pel poble sahrauí, quan la realitat és que menysprea i aixafa, amb la força de la brutal repressió, els seus drets més elementals, practica la desaparició forçada de persones, la tortura dels detinguts i llargues condemnes de presó pels ciutadans sahrauís que gosen oposar-se a l’autocràcia governant, mentre el Regne de Marroc espolia els seus recursos naturals del Sàhara Occidental.
6) La societat de les Illes, des de fa molts anys coneix la Causa sahrauí i la feina feta i per tant, sap molt bé la destinació de les ajudes humanitàries i dels projectes de cooperació.
S’adhereixen a aquest comunicat Escola en Pau, l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de Menorca i l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí d’Eivissa.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.