Menu

ATTAC Acordem: Crida EuroMarxes 2015

20 juliol, 2015 - Moviments Socials, Notes de Premsa, TTIP / CETA / TISA, Unió Europea

Foros-EuroMarchas20151-300x296

 
Per una Europa de les persones, diguem prou! a l’Europa del capital
Cada vegada més persones, ciutadans de l’anomenada Unió Europea, acaben el dia havent perdut el treball o veient qüestionats i minvats els drets a un habitatge i una salut dignes, una educació igualadora i unes pensions suficients. L’anomenada crisi financera ha estat l’excusa perfecta del capitalisme globalitzat per a reduir al mínim els drets ciutadans i desposseir els pobles de la seva sobirania democràtica.
Sabem reconèixer l’opressor, el poder tirànic dels molt rics i les grans empreses i negocis financers del capitalisme, avui global; però també hem aprés a conèixer i desemmascarar els seus lacais, polítics que es van triar per a servir el poble i, no obstant això, serveixen el poder del diner. Han pactat antidemocràticament les normatives europees amb el capital i no amb els pobles. I avui, aquests mateixos grups populars, socialistes o liberals de la UE segueixen mentint-nos per a aconseguir el nostre vot, mentre segueixen aprovant mesures antisocials a la Unió Europea o en els seus governs territorials.
• Quan els nostres representants han supeditat la democràcia a la cobdícia dels mercats, haurem de dir prou!
• Quan la Troika ens està ofegant amb un deute sobirà il•legítim, que en els seus origen era dels bancs, prioritzant el seu pagament a qualsevol despesa social, arribant a sumir els pobles, com el grec, a l’esclavitud per mitjà d’aquest deute , haurem de dir prou!
• Quan als països del sud d’Europa ens han negat, mitjançant l’Europa monetària i el pacte de l’Euro, la possibilitat de poder realitzar polítiques autònomes per a combatre el nivell d’atur insuportable i sortir de la crisi, haurem de dir prou!
• Quan una majoria de parlamentaris europeus han votat una resolució per a formalitzar un tractat entre Estats Units i la Unió Europea, el TTIP, pel qual les empreses governaran i podran portar als governs a tribunals antidemocràtics quan aquests vulguin promoure mesures per a millorar les condicions de vida de la gent o del medi ambient, haurem de dir prou!
• Quan a Europa existeixen territoris paradisos fiscals, que posseeixen secret bancari, baixa fiscalitat i altres normes que afavoreixen els rics, els grans capitals i les empreses i són plataformes per a l’elusió, l’evasió i el frau fiscal, per als negocis tèrbols, l’especulació financera o el rentat de diner dels corruptes y de la criminalitat organitzada, haurem de dir prou!
• Quan el nostre medi ambient, boscos, atmosfera, rius i mars es deterioren fins a extrems alarmants sense que hi hagi cap planificació eficient per a millorar-lo ni es compleixin els mínims acords i mesures que s’estipulen a les cimeres internacionals, haurem de dir prou!
• Quan no es desenvolupen mesures d’igualtat real de gènere i la dona segueix patint la desigualtat i la marginació en una societat patriarcal on el masclisme i les agressions contra la dona segueixen sent notícia quotidiana a la premsa, haurem de dir ¡prou!
• Quan a través de la Directiva de l’emigració o de la vergonya, s’alcen murs físics i legals per a les persones quan fugen de guerres, misèria o malalties buscant un futur en el nostre continent. Quan aquestes polítiques són el possible germen d’una societat europea racista, xenòfoba o insolidària, haurem de dir prou!
• Quan aquesta Europa sotmet el benestar social als interessos del mercat, privatitza els serveis públics, desempara a la seva ciutadania més fràgil, vulnerable i necessitada; retalla el finançament limitant l’accés a la salut, la sanitat, l’educació i els serveis i prestacions socials i universals, haurem de dir ¡prou!
La tan desitjada Europa, democràtica, igualitària, social i políticament unida i en pau; aquella que van somiar després de la Segona Gran Guerra els partisans supervivents, els moviments polítics i sindicals de l’esquerra, es va anar construint sota la tutela dels Estats Units i del capital europeu i ja fa temps va fracassar. El moment actual per a la ciutadania i els pobles d’Europa és desesperat.
És evident que estem en un moment d’emergència social i cívica. Un d’aquests moments en que el poble necessàriament ha de aixecar-se contra la tirania si no vol viure com esclau la resta de la seva vida. La llibertat, el gran valor de la democràcia, és massa valuosa per a deixar-la en mans dels mercats i els polítics al seu servei . Ningú és lliure si no pot decidir sobre la seva vida i es veu obligat a vendre la seva força de treball en condicions pròximes a l’esclavitud per a poder aconseguir el que necessita per a viure.
Els governs fa temps que es van rendir al capital i els mitjans de comunicació divulguen i aplaudeixen les seves polítiques cruels. Ha arribat l’hora que la ciutadania assumeixi el seu paper històric de rebel•lió contra la tirania d’uns pocs. Unió Europea sí, però un altra Unió al servei de les persones, no del capital.
Les forces polítiques i socials populars tenen avui un deure ineludible, el de promoure la mobilització a Europa. Així mateix la ciutadania europea té el repte de diluir fronteres i confraternitzar en una lluita comuna, assumint que ha de començar a teixir els llaços tan necessaris entre els pobles, per a tornar a reviure el somni europeu de post-Guerra. Per aquest motiu diversos moviments socials i organitzacions polítiques i sindicals hem planificat una acció conjunta dels pobles d’Europa, les EuroMarxes 2015. Entre els dies 1 i 17 d’octubre de 2015 ens mobilitzem cap a Brussel.les per a demanar un gir radical en les polítiques de la Unió Europea.
A Catalunya i la resta de la Península ens estem organitzant per als actes d’aquests dies. Convidem a les persones i entitats a participar-hi. Per a més informació: https://plataformamarxaabrusselles.wordpress.com/
Per la unió de la ciutadania europea. Contra l’Europa del capital i per una Europa de les persones, democràtica, social, ambiental y solidària!
Participa en EUROMARXES 2015

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.