Menu

ATTAC Mallorca denuncia els mètodes antidemocràtics i repressius utilitzats en l'aprovació del Pla Bolonya

19 març, 2009 - Educació, Notes de Premsa

mossos_ubComunicat d’ATTAC Mallorca
Enfront de l’actuació del Rector de la Universitat de Barcelona i de les forces policials contra els estudiants del moviment Anti-Bolonya a Barcelona i a Mallorca, Attac Mallorca denuncia:
1. La utilització de la policia, en principi amb una excusa inacceptable, en contra del moviment Anti-Bolonya, i la brutalitat de la seva actuació.
2. La trampa de l’anometat Pla Bolonya, que sota l’excusa de l’equiparació de les carreres universitàries a la UE amaga la mercantilització de la Universitat i l’entronització dels valors neoliberals com, especialment, l’interès purament econòmic i la competitivitat com a valors suprems.
3. L’agressió que suposa el manteniment, a més a més amb mètodes antidemocràtics, de les estratègies cap a l’aprofundiment del neoliberalisme a la UE (recordam també especialment el Tractat de Lisboa) tot i que ens ha abocat a la greu crisi econòmica i moral que estam patint.
El Pla Bolonya ens afecta a tots per la seva manera de dur-ho a terme (política de fets consumats, opacitat dels seus objectius reals, repressió contundent dels qui s’oposen…) i pels seus continguts (mercantilització total de la societat per a benefici econòmic d’uns pocs i perjudici moral i social de tots).
Attac Mallorca manté la seva defensa d’un model d’ensenyament públic de qualitat a tots els nivells i en aquest cas concret de manera particular en l’àmbit universitari, accessible a tots amb independència del seu nivell econòmic.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.