Menu

Cap de setmana per a resistir i crear

14 maig, 2016 - Estatal, Moviment 15M, Opinió

Rafel Borràs – ATTAC Mallorca
pisarra
 
En aquest primaveral cap de setmana coincideixen tres esdeveniments prou importants:
I.- Des de dijous s’estan desenvolupant a Mallorca els actes programats per a celebrar el dia mundial del comerç just, però el dissabte és el dia gran. És el dia que aquest moviment, que és molt més que comerç, surt al carrer per demostrar la seva fortalesa, maduresa i el seu provat compromís per a combatre la desigualtat i la pobresa i contribuir al desenvolupament a través de pràctiques comercials justes. Per comprovar com es resisteix a la injustícia i, alhora, es crea des del comerç just, n’hi ha prou fer un cop d’ull a la publicació que s’ha editat per a la commemoració del 14 de maig d’enguany.
II.- El dissabte a la tarda l’Obra Cultural Balear (OCB) ens convoca a la Diada per la Llengua 2016 (vegin programa aquí). Es tracta de festejar els 30 anys de l’aprovació de la Llei de normalització lingüística, però sobretot serà una festa reivindicativa per resistir als atacs a la llengua catalana. Resistirem als atacs directes i també als atacs indirectes, com ara, la no aplicació plena i amb coratge suficient de la citada Llei de normalització lingüística. Resistir sense crear és el que volen els enemics de la nostra llengua pròpia. Seguirem, doncs, creant en català, és a dir, vivint en català!!
III.- El diumenge, que serà 15 de maig -a les 19,00 hores- cal anar a la Plaça d’Espanya de Palma. En el 5è aniversari del 15M tornarem a les places. No hi tornarem per nostàlgia, ans al contrari, anirem a la plaça en peus de lluita en el marc de la convocatòria mundial #GlobalDebout.
En definitiva, un cap de setmana per a recordar que Stéphane Hessel acabava el seu “Indignau-vos!” –que tant ens va impactar ara fa cinc anys- amb aquestes paraules:
A aquells que faran el segle XXI, els diem amb tot el nostre afecte:
CREAR ÉS RESISTIR.
RESISTIR ÉS CREAR.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.