Menu

Comunicat d’ATTAC-PV front la petició de rescate del Consell de la Generalitat Valenciana

28 juliol, 2012 - ATTAC, Comunicats

El passat 20 de juliol de 2012, el Consell de la Generalitat demanà els diners del Fons de Liquiditat, posant fi a l’intent formal de govern autonòmic valencià.
En fer balanç dels esdeveniments que ens han conduït a aquesta situació al País Valencià ens trobem amb els següents fets:

Esta és, amb dades, la situació d’una comunitat autònoma sotmesa al caciquisme, a la manipulació, al robatori sistemàtic. La nostra versió particular i localitzada de l’aplicació de les politiques neoliberals què, entre d’altres coses, s’ha caracteritzat per la corrupció com a norma en les nostres institucions. Per ATTAC-PV, la corrupció no és, sols, fruit de pràctiques viciades dels representants polítics, sinó que aquestes son part consubstancial al conjunt de normes, escrites i no escrites, amb què es regeix l’actual ordre de les coses. La falta de moral i ètica política, la lògica de que “tot és permés”, inclús promovent lleis que possibiliten accions especulatives i depredadores dels recursos comuns, han contribuït a l’acumulació de riquesa en poques mans, alhora que s’ha destruït l’economia real i productiva del nostre País Valencià.
El model econòmic promogut ha estat el d’un turisme depredador del territori que ens ha hipotecat el futur i la mateixa existència de la terra valenciana, el d’una planificació econòmica enfocada al guany immediat i de rapinya de l’especulació immobiliària i financera, en detriment de consolidar un sector financer propi, una petita i mitjana empresa, que eren el cor de l’economia valenciana amb sectors com el càlçer, el moble, el tèxtil, el joguet o el petit comerç de proximitat i d’una agricultura que garantisca la sobirania alimentària dels valencians i valencianes. En definitiva, les il·lusions i el futur de la ciutadania valenciana, que amb l’enlluernament de la guirlanda i les aparences hem entregat reiteradament el poder polític als representants d’una ideologia, la neoliberal, que està destruint el que és nostre, el territori, l’economia local i productiva i l’estat, garant dels drets i necessitats bàsiques per a la ciutadania.
Quan, d’ara endavant, als llibres d’economia s’explique un cas paradigmàtic de capitalisme de rapinya eixirem la gent valenciana.
Caldrien dimissions, eleccions anticipades, el que siga abans de restar ni un sol instant més en les mans d’aquests personatges, d’aquest caos de latrocini, corrupció i poca vergonya, d’aquesta casta de delinqüents. El poble valencià deuria poder dir la seua en esta situació i no restar mut, impertorbable, petrificat i amb el cap cot.
Els responsables polítics d’aquesta situació (Zaplana, Camps, Olivas, Fabra i Fabra, Brugal, Gürtel, Blasco, Felip, Castedo, el Bigotes i d’altres) són els culpables directes de l’aplicació de les polítiques neoliberals al Pais Valencià. Aquests han estat, ací, la corretja de transmissió de les polítiques de desmantellament d’allò públic promogudes per les institucions supranacionals com el Fons Monetari Internacional, La Comissió Europea, L’Organització Mundial del Comerç, el Banc Mundial i d’altres. I l’oposició, vegetant majoritàriament.
ATTAC-PV, moviment de ciutadans i ciutadanes per l’educació popular en contra de les polítiques neoliberals, fa una crida a la ciutadania valenciana sana i treballadora, cap a la movilització social permanent per recuperar el que és nostre. Fem una crida per recuperar la dignitat com a poble, la participació de forma activa per a que la Democràcia no es reduisca al vot cada quatre anys i a promoure estructures ciutadanes que dinamitzen i exigisquen fórmules de participació directa, de democràcia participada que deixen enrrere el capitalisme i les seues corrupcions, injustícies i inequitats.
DIGUEM PROU!
Que res que ens afecte es faça sense el nostre consentiment.
Es tracta simplement de reapropiar-nos, tots i totes juntes, del present i del futur del nostre món.
Afirmem que, amb la participació de la ciutadania activa i informada UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE!

València, juliol de 2012

 

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.