Menu

Concentració: Mallorca terra d'acollida

19 setembre, 2015 - General, Notes de Premsa

MALLORCA TERRA D’ACOLLIDA CONVOCA UNA CONCENTRACIÓ PER DENUNCIAR L’EUROPA FORTALESA, EXIGIR L’ACCEPTACIO DE LES “QUOTES” QUE PROPOSA LA UE I DEMANAR LA CREACIÓ D’UNA XARXA DE MUNICIPIS D’ACOLLIDA DE PERSONES REFUGIADES A BALEARS
La plataforma valora la voluntat d’ajuntaments com Palma, Sóller i Inca, entre altres, de ser municipis d’acollida i insta tots els municipis de Balears que s’hi vulguin adherir a constituir una xarxa de municipis acollidors que pugui coordinar-se, compartir recursos i experiències i exercir més pressió sobre d’altres administracions.
Mallorca terra d’acollida som persones que ens negam a sortir a la foto d’un continent que aixeca murs per protegir els seus privilegis. Volem fer viatjar la solidaritat entre persones i que arribi a la gent que s’ha vist forçada a iniciar el camí de l’exili. Ens ajuntem també per forçar les administracions a tractar seriosament el tema i que no es vegi obstaculitzat per la burocràcia.
No estam soles. Som moltes les persones a tot el continent que a setembre de 2015 ens estam organitzant per coordinar un procés urgent d’acollida. Per això convidem la gent que viu a les Illes a CONCENTRAR-SE DISSABTE dia 19 DE SETEMBRE. A la ciutat de Palma ens concentrarem al passeig del Born a les 18h (Al costat de Delegació del Govern) Ens trobam també per denunciar una constant del neoliberalisme: la creació de zones de desastre i zones de seguretat. Els conflictes armats, la violència de baixa intensitat, la precarietat extrema i la situació de col·lapse dels llocs d’origen de les persones que ara migren no són fenòmens naturals. Son originats per interessos de governs, moviments locals i potències estrangeres. Les xifres són altíssimes. Són 60M de persones, entre refugiades i desplaçades, les que s’han vist obligades a abandonar les seves cases, segons l’ACNUR. Les persones i els pobles, a una riba i altra de la Mediterrània, som les que patim les conseqü.ncies i estam a punt de perdre la paciència. No volem una cultura de guerra.
Per a Mallorca terra d’acollida una persona refugiada és aquella que es veu obligada a marxar del seu país per raons bèl·liques, econòmiques, d’orientació sexual o qualsevol altra vulneració de drets i llibertats que posi en perill la seva vida. De la mateixa manera que nosaltres, com a plataforma de persones, ens comprometem a promoure accions de tot tipus per facilitar l’acollida, demanam als municipis de Balears que creïn una xarxa que treballi en donar solucions a la vulnerabilitat de les persones que arribin, sigui quina sigui la seva condició administrativa.
Des de la Plataforma Ciutadana MALLORCA TERRA D’ACOLLIDA (MTA) demanam a les Administracions Públiques:
· Que en col·laboració amb organitzacions com MTA es creï una xarxa de municipis d’acollida.
· Que l’UE obligui els estats membres a acceptar les quotes de refugiats assignades i que sancioni els països que, com Hongria, estan denegant l’entrada a aquestes persones o maltractant-les quan transiten pel seu territori.
· Tots els estats membres de l’UE, tenen obligació legal de donar asil.
· Que pressionin l’estat espanyol per a què accepti un major nombre de persones refugiades. Països com Turquia, Líban o Jordània acullen, respectivament 1.800.000, 1.170.000 i 629.000 persones refugiades, el que ens indica el pobre esforç del Govern espanyol.
· Que es desenvolupi, per part de l’Estat espanyol, el Reglament de la nova Llei d’asil, possibilitant una resposta a les sol·licituds d’asil sobre el terreny. A més, s’hauria d’obrir un corredor humanitari per permetre la protecció als milions de persones refugiades que estàn fugint dels conflictes actuals.
· Que es dugui a terme una excel·lent gestió, basada en la transparència, dels fons econòmics, estatals i europeus, per a la acollida.
· Que les places d’acollida atorgades a Balears (300) siguin places de qualitat, assegurant el temps i els recursos suficients a aquestes persones per a la seva correcta integració i inclusió. Han de poder superar l’experiència traumàtica de l’exili i poder ser autònomes i això no pot venir marcat pels períodes establerts en l’actual llei d’asil (6 mesos/2 anys)
· Exigir a la Comunitat Internacional que actuï en els països d’origen de les persones refugiades per posar fi als conflictes, acabant també amb les màfies que trafiquen amb persones
Un nin siri, en Kinan Masalmeh, ho va dir molt clar fa unes setmanes:
“My message is, please help Siria. Sirians need help now. You just stop the war! We don’t want to go to Europe. Just stop de war in Siria. Just that”

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.