Menu

Confirmat: la vaga de docents torna el 8 de novembre a Mallorca i l’11 a les Pitiüses

2 novembre, 2013 - Educació, Serveis Públics

L’Assemblea de Menorca decidirà el dia escollit en una propera reunió
31.10.2013
Les Assembles de Docents de les quatre illes, després de valorar la consulta telemàtica feta als seus membres, han comprovat que l’opció “activar la vaga en dies assenyalats” és la que arreplega més suport i han decidit que els propers dies 8 de novembre, quan a Mallorca es reunirà l’Assemblea de Batles per debatre sobre l’aplicació del TIL, i l’11 del mateix mes, quan la Conselleria d’Educació té previst iniciar l’avaluació sobre l’aplicació del TIL.
L’Assemblea de Mallorca ha escollit el dia 8 mentre Eivissa i Formentera s’han decantat per l’11. A Menorca s’espera que l’Assemblea prengui una decisió en la propera reunió.
Amb la reactivació de la vaga les Assemblees volen mostrar el rebuig i desacord amb el model educatiu que imposa el Govern, obviant el parer de la comunitat educativa. Qualifiquen autoritari als Govern “perquè continua demostrant que desconeix el significat de la paraula consens”.
Aquesta acció també pretén mostrar el rebuig per la nova situació dels directors dels instituts de Maó expedientats, als quals se’ls ha requalificat la seva suposada falta en “un clar intent de dilatar la resolució dels expedients, ja que implica tornar a començar de nou amb tot el procés i haver de respondre a noves acusacions que no apareixien inicialment”. Per això, demanen la retirada immediata dels expedients.
També adverteixen que “aquests dos dies són només l’inici del que pot ser un degoteig constant al llarg de tot el curs si la Conselleria d’Educació no rectifica i obri de nou les negociacions amb els comitès de vaga”. Perquè recorden que “el conflicte iniciat a principi de curs amb la vaga indefinida segueix obert en tots els seus punts, doncs la Conselleria d’Educació no ha estat capaç d’atendre cap de les 10 reivindicacions que els i les docents vam presentar a principis d’agost”. 
El joc brut amb els expedients dels directors de Maó, després de que Guillem Estarellas asseguràs davant els comitès de vaga que s’accelerava la seva tramitació, demostra que no hi ha cap intenció d’arribar a acords.
http://bloko.info/balears/confirmat-la-vaga-de-docents-torna-el-8-de-novembre-a-mallorca-i-l11-a-les-pitiuses

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.