Menu

Contra la corrupció, participació ciutadana

17 març, 2010 - Notes de Premsa

Comunicat d’ATTAC Mallorca
Un gran nombre de persones de molts diferents entitats, dedicades a la defensa dels serveis públics, la protecció del nostre territori i de la nostra cultura, la cohesió social i la igualtat entre homes i dones, hem decidit sortir al carrer per manifestar amb contundència la nostra indignació, davant l’actuació corrupta de destacats polítics d’institucions públiques del nostre país. Per aquest motiu hem format una Plataforma per la dignificació de la democràcia, baix el lema “Contra la corrupció, participació ciutadana”.
La crisi institucional que patim a les nostres illes s’ha produït per l’acció perversa d’uns, l’omissió d’altres i l’excés de tolerància social.
Ara és el moment de posar a prova la condescendència de la nostra societat envers d’aquests fets que han anat lligats a la impunitat i dir: basta! Volem acabar amb la corrupció i reclamar la dignificació de la democràcia, exigir la responsabilitat dels polítics i dels seus partits, amb la devolució integra dels diners estafats a cada un de nosaltres.
Creiem que per la seva naturalesa la democràcia es sustenta en el poder per al poble. El dret a participar de les ciutadanes i dels ciutadans és un dret fonamental, que no sempre exercim, ja que el control de la gestió pública correspon també a la ciutadania .
Creiem que sols hi ha un procediment, fer real la participació activa de la ciutadania dins els afers públics, que la ciutadania recuperi el poder del control per garantir la transparència, la igualtat d’oportunitats i la defensa dels interessos públics. Si volen recuperar la credibilitat, els partits polítics han d’establir controls interns dins les institucions i han de promoure polítiques que fomentin i facilitin la participació ciutadana.
Dissabte dia 20 ens manifestarem pels carrers de la nostra ciutat. Serà una oportunitat d’enfortiment de la ciutadania, que ens permeti ser escoltats i tinguts en compte, per exigir ja un canvi radical en la manera de fer política a la nostra terra, com a garantia per fer possible polítiques que evitin les desviacions i la corrupció.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.