Menu

Contracimera de ministres de defensa de la UE

19 febrer, 2010 - Cròniques

Maria Francisca Simonet – ATTAC Mallorca
Baix el lema “ATUREM L’EUROPA DEL CAPITAL I DE LA GUERRA, PER LA SOLIDARITAT ENTRE ELS POBLES” i en ocasió de la Cimera de Ministres de Defensa de la Unió Europea i del Magreb els 24 i 25 de febrer a Palma, col·lectius que conformen l’Assemblea de Moviments Socials (Fòrum Social de Mallorca) i la plataforma “Comitè de Benvinguda”, han volgut expressar la seva disconformitat amb el model de l’Europa que es dur a terme, organitzant de manera participativa un conjunt d’activitats i conferències.
Obrí l’agenda Carlos Taibo, que parlà de la Unió Europea des de un punt de vista crític i el segon va ser Arcadi Oliveres reconegut economista, que es va centrar principalment sobre els interessos militars entorn a la defensa, que omplí l’aforament.
La tercera activitat organitzada pel Comitè de Benvinguda serà la pujada al Puig Major el diumenge 21 de febrer. El Puig Major és la màxima cota de la nostra illa, una muntanya retallada pels militars per posar uns radars de l’OTAN i on ara mateix encara trobam el pas restringit per l’exèrcit. Serà una pujada pacífica antimilitarista.
S’han fet taules rodones sobre l’Europa del capital i de la guerra a distints pobles de l’illa, Santa Maria del Camí, Manacor, Pollença i Felanitx; la darrera serà Palma sobre prevenció i conflicte-solucions antimilitaristes el proper dia 23 de febrer, organitzades per l’Assemblea de Moviments Socials. Aleshores també s’han posat taules informatives al carrer.
El dimecres dia 24 acabaran el actes amb una MANIFESTACIÓ UNITÀRIA.
Creiem que en definitiva aquesta feina conjunta haurà estat una bona oportunitat per poder construir junts idees i propostes alternatives al capitalisme.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.