Menu

Crònica del Dimarts ATTAC del 7 de maig de 2013

8 maig, 2013 - ATTAC Mallorca, Cròniques, Dimarts ATTAC

El passat 7 de maig vàrem reiniciar Dimarts ATTAC, les tertúlies que hem estat fent des de fa més d’un any i mig, en aquest cas amb alguns participants nous. Havien transcorregut 2 mesos sense aquests encontres i la disposició dels presents era més expectant, tal vegada pel tema tractat (la possibilitat de convertir la indignació general en un bloc social i polític) o també perquè cada mes, setmana o dia que passa percebem amb més urgència la necessitat de respondre a les agressions que, sense pausa, rebem en aquesta espècie de malson.
Vàrem tractar les dues postures més o menys arrelades respecte a les possibilitats de transformació del sistema, bé per la via electoral, bé mitjançant la necessitat de construir, des de la societat civil, alternatives, com per exemple l’Economia del Bé Comú de Christian Felber. En general es va estar d’acord que no són processos excloents sinó, més aviat, complementaris i necessaris, pero difícils d’implementar en una societat com la nostra, que ha assimilat la filosofia neolliberal per la força dels mitjans de comunicació, autèntiques armes de destrucció massiva del pensament lliure o crític.
Passa massa aviat el temps quan ens reunim per a debatre sobre aquests temes entre persones que no han abandonat l’interès pel món en què vivim i que senten que hem de fer qualque cosa al respecte. Però tornarem a dialogar, a cercar junts possibilitats d’encontres més amples i fructífers a on compartir i debatre sobre el nostre futur.
En la nostra web trobareu les dates dels propers encontres i temes a tractar, temes que poden ser plantejats per persones o col·lectius que hi tenguin qualque interès especial. Fins a la pròxima.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.