Menu

Dimarts ATTAC: "La mobilització ciutadana: La vaga, les manifestacions i altres formes de protesta i activisme social"

27 abril, 2012 - ATTAC Mallorca, Dimarts ATTAC

Dimarts ATTAC, la tertúlia d’ATTAC Mallorca, vos convida el proper dimarts 8 de maig, a les 19.00 hores, a parlar de “La mobilització ciutadana: La vaga, les manifestacions i altres formes de protesta i activisme social“.
Amb una primavera calenta (econòmica, social i políticament) com la que tenim, volem conversar sobre els recursos i procediments que té la ciutadania per a lluitar pels seus drets i protestar contra els poders establerts. A més de les eines tradicionals com la vaga i les manifestacions, als darrers temps estan sorgint noves formes de lluita social i protesta. Actualment, serveixen les formes tradicionals de lluita i protesta en front d’un poder polític i econòmic que no escolta el carrer o hem de fer una passa endavant i anar cap a noves fòrmules? La insumissió ciutadana, el ciberactivisme, les iniciatives populars de democràcia horitzontal i les accions no només al carrer, sinó també als llocs de feina i als diferents espais públics, han de tenir un major protagonisme? De tot això volem parlar amb vosaltres.
Algunes lectures recomanades:
Desobediencia: si nosotros no nos dejamos, ellos no gobiernan
Algunos rasgos comunes en las movilizaciones de 2011
La importancia de movilizarse en contra de las medidas neoliberales
El otoño que nos espera. El mundo comienza a cambiar de base
Ilegalidad del poder, criminalización de la protesta y resistencia popular
Raúl Zibechi: “Además de resistir debemos crear algo nuevo”
La gran regresión
Apuntes sobre la noviolencia del 15-M
 
dimartsattac
Dimarts 8 de maig, a les 19.00 hores. Cafè-Restaurant Plaça, 1a. planta. Pça Bisbe Berenguer de Palou, 1 – 1er. pis (“Plaça dels Patins”), Palma.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.