Menu

El PP contra la gent amb dependència i la dona

23 gener, 2012 - Estatal

Luis ShuEn lluita.
Una de les primeres retallades que posarà en marxa Rajoy és sobre la Llei de Dependència. Des de la seva entrada en vigor al 2007 aquesta llei ha donat cobertura a gairebé 750.000 persones i ha creat uns 165.000 llocs de treball. No obstant això, el potencial d’aquesta llei podria haver estat molt més gran. En concret, si es donés prestacions a les més de 300.000 persones que tenen aquest dret però que estan a la llista d’espera, es crearien més de 45.000 ocupacions, segons l’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials. Podent crea més lloc de feina, el PP els retallarà.
Aquesta retallada en Dependència no només mostra el despreci del PP cap les persones que es troben a una situació social més precària, sinó també cap a les dones.
Una part important de la salarización de les cures havia anat a parar a les dones, que anteriorment ja realitzaven aquest traball, però sense cap reconeixement econòmic. Encara que no creiem que la salarización de les cures sigui el camí cap a la igualtat de les dones (ja que no ataca la divisió sexual del treball reproductiu), per a moltes ha estat una millora important en temps de crisi. La solució ideal seria una socialització total dels treballs domèstics i de cures.
No obstant això, amb les retallades del PP anem justament en la direcció contrària. Les dones es veuran obligades (pel masclisme dominant a casa i al mercat de treball) a realizar les cures de les persones depenents sense rebre gens a canvi. Més aviat al contrari, la imatge d’una dona submissa i cuidadora es veurà reforçada, cosa que aprofitarà el PP per impulsar altres reformes masclistes, com la de l’avortament.
En temps de crisi i retallades, defensar els drets de la meitat femenina de la població és més necessari que mai si volem un societat igualitària i justa.
 
 

Etiquetes: ,

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.