Menu

El que es diu i el que es fa a la UE

4 juliol, 2008 - Articles, Unió Europea

Joana Aina Gual – ATTAC Mallorca
Estam retornant a les polítiques repressives, antisocials i insolidàries que pensàvem s’havien acabat. La frase “Nadie desmantela el Estado del bienestar” pronunciada per un expert britànic indica les contradiccions entre el que es diu i es fa, les darreres mesures adoptades per la UE en són un clar exemple.
L’expert probablement desconeix quins són els principals valors i principis que fonamenten el tan nomenat “Estat del benestar”, ja que el que està sobre la taula ara mateix entra de ple en la negació d’alguns dels eixos de les polítiques socials que alguns creiem seguirien avançant.
Per ser breu nomenaré algunes de les noves línies:
1.- La reducció de llibertats i la retenció dels immigrants sense papers.
hores laborals.
2.- L’increment fins a 60 o més
3.- La dispersió dels menors immigrants a països diferents del seu origen.
4.- Les mesures antiterroristes que posen en perill moltes de les llibertats individuals.
5.- L’avantatge del benestar de les empreses en front de les polítiques sindicals.
Ara més que mai és convenient plantejar algunes preguntes a la UE referents a:

La llista de preguntes és interminable i el grau de decepció respecte a la UE immens. “La UE se ancla en la derecha”, titular d’un article en un diari, exposa drets dels que clarament el retrocés. Pels qui pensam que el reconeixement dels menys tenen hauria de ser un dels pilars fonamentals de la Unió Europea la regressió és patent.
Cerc i no en trobo les diferències entre els països conservadors i els que, suposadament, ho són menys. Potser així s’escriu la historia: amb una ampla distància entre el que es diu i el que es fa. Per aconseguir una Europa justa queda, malauradament, un gran camí per recórrer.
Publicat a la secció “El Correo de Mallorca” del Diario de Mallorca (02/07/2008)

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.