Menu

Encontre Altermundista 16/19.09.2010 Viver (Castelló)

9 octubre, 2010 - ATTAC Mallorca

Irene Salamanca i Maria Francisca Simonet – Attac Mallorca

Vam  passar quatre dies dalt d’una muntanya, envoltades de rieres d’aigua i amb unes vistes esplèndides. Era un alberg molt pintoresc on se celebrava el I Encontre Altermundista organitzat per ATTAC País valencià.
Van ser quatre dies d’intercanvi d’experiències, d’informació i de vida, entre més de 100 persones de tots els indrets de l’Estat Espanyol, Andalucia, Galícia, València, Aragó, Madrid, Catalunya, Castella, Balears,… Tots compartíem una mateixa idea: que “un altre món és possible”.
Les tres ponències (“Una visión de la Economía desde el Género”, de Carmen Castro; “La Unión Europea y el Tratado de Lisboa”, de Gerardo Pisarello; “Contexto socioeconómico actual y alternativas al mito del Crecimiento” de Gregorio López) no només ens aportaren informació i coneixement, sinó que també ens van demostrar la coherència i el compromís d’unes persones implicades en la transformació econòmica, social i política que en definitiva són els objectius d’ATTAC. Amb ells reflexionàrem, vam debatre i vam contrastar els continguts que es plantejaven d’una forma activa i participativa.
Després, als tallers de l’horabaixa enriquiren el debat i la participació va ser encara més viva amb temàtiques col·laterals: eines de comunicació a través de la xarxa informàtica, postura antimilitarista front als mitjans de desinformació, consum ètic, responsable i transformador, i llenguatge eufemístic del neoliberalisme que pretén vendre el producte.
Dues taules rodones completaren el programa: una, duta pels representants sindicals entorn a la vaga de dia 29 de setembre, i l’altra, les experiències de la Plataforma de lluita per a l’aplicació de la Llei de Dependència.
L’acomiadament de Carlos Martínez, diumenge dematí,  posà punt final a unes jornades presidides pel bon ambient en un clima de participació i d’enteniment entorn a una mateixa idea: el canvi del nostre model de vida en tots els aspectes, per un altre que de veres pugui oferir una millor qualitat de vida i la felicitat compartida al ciutadà.
Els organitzadors foren la secció jove de l’associació valenciana amb el suport dels majors. Enhorabona.  Desitjam que puguin seguir amb la dinàmica iniciada, especialment en aquests moments en què en Pepe Fons ens ha deixat i la seva presència no pot deixar mai d’il·lusionar-nos i d’aportar noves visions per seguir endavant amb el nostre compromís. Si aquest va ser el seu darrer encontre el seu esperit i la seva empremta sempre es faran presents.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.