Menu

GOB. Ja són 40 anys

9 desembre, 2013 - Moviments Socials

El GOB celebra aquests dies el 40 aniversari de la seva fundació, el dia 1 de desembre de 1973
A finals de l’any 1973, un grup d’aficionats a l’ornitologia, que havien coincidit en un recompte de voltors, decidiren crear una associació per a l’estudi i conservació de les aus. Així, el dia 1 de desembre 6 d’ells signaven l’acta fundacional del “Grupo de Ornitologia Balear”. Difícilment podien imaginar la transcendència que tindria la seva iniciativa al llarg dels següents 40 anys.
La transformació de l’entitat ornitològica en entitat ecologista va ser una evolució ràpida i natural, davant el procés accelerat de destrucció del medi i l’amenaça a alguns dels espais naturals més emblemàtics de Mallorca. Al cap de pocs anys, el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa s’estenia a les altres illes, creant-se una estructura de seccions insulars amb un alt grau d’autonomia d’actuació.
Han estat 40 anys plens d’història, de batalles guanyades i perdudes, però sobre tot d’esforç de moltíssimes persones que amb la seva il·lusió, suport i dedicació desinteressada han jugat un pes important en els esdeveniments que han condicionat el medi natural de les Illes al llarg de 4 dècades. A totes elles els estarem sempre agraïts, i confiam que el suport dels socis i simpatitzants segueixi essent el poderós motor que ens impulsi per encarar el futur.
Per a celebrar l’efemèride, entre altres coses hem organitzat un senzill acte el proper dia 18 de desembre a les 20:30 al Teatre Mar i Terra, del qual donarem més detalls a través dels nostres canals de comunicació via web
http://www.gobmallorca.com/

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.