Menu

Intervenció d' ATTAC Mallorca en el Ple extraordinari de l'Ajuntament de Palma sobre l'Ordenança cívica

13 maig, 2014 - ATTAC Mallorca, Notes de Premsa

logo ATTAC Mallorca
ATTAC Mallorca
Sr. Isern, quin bon alcalde seria si hagués volgut governar per als ciutadans.
Però no ha estat així.
L’ordenança mal anomenada “per a la convivència” plasma de manera exemplar els principis del tipus de govern que propugna el seu partit.
Aparentment diu que vol regular la convivència ciutadana, però en realitat, l’ordenança és una estratègia, un dels instruments per crear un nou model de ciutat, un model capitalista neoliberal de ciutat.
Un model de ciutat en què es privatitza i mercantiliza l’espai públic, que deixa de ser l’espai comú, l’espai de tots, per passar a ser un espai merament funcional, de trànsit; o un espai per obtenir d’ell un rendiment econòmic privat. Vostè ha triat governar per als hotelers de la Platja de Palma, que es glorien d’haver obtingut una reglamentació que legitima l’acossament policial a dones víctimes de la tracta en el carrer. Vostè contempla la ciutat com un decorat turístic al servei de les grans empreses del sector, Sr. Isern. Vostè governa per als titulars de bars i restaurants que sobreocupan l’espai. Vostè facilita, l’especulació.
El seu model de ciutat exigeix modelar la població per aconseguir el perfil de ciutadania adequada al model de ciutat que pretenen construir, un perfil individualista, atemorit, obedient, submís, sense capacitat de resposta, vigilant dels seus veïns i delator, alhora que bon consumidor.
El seu model de ciutat desconeix el carrer com a espai de participació ciutadana.
Fa tot el possible per destruir el teixit social.
Estigmatitza i invisibiliza a determinats col·lectius com les prostitutes, els captaires, els venedors ambulants, traient-los del carrer, amb la finalitat de mantenir el monopoli mercantil de l’espai públic i reforçar la disciplina social. Però ells som nosaltres.
Sr. Batle, vostè vol despullar-nos del dret a la ciutat, quan la ciutat és primerament i sobretot nostra, d’els qui vivim en ella, la respirem, la sentim, la vivim, tots nosaltres tenim el dret a ocupar-la, a usar-la, sense exclusions, només això és convivència. La resta és una usurpació, un robatori, una estafa als ciutadans.
Per això li demanem: Sr. Batle: retiri l’ordenança. Encara és a temps.
 

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.