Menu

La crisi econòmica. Propostes de solució

15 setembre, 2009 - ATTAC Mallorca, Àudios

El passat dia 9 de setembre, Damià Oliver i Maria Francisca Simonet, membres de la Junta d’ATTAC Mallorca, van participar en el programa “La volta al dia en 80 mons” d’Ona Mallorca, presentat per Mònica Bestard i Mariona Manyosa.
La conversa va girar entorn de la crisi actual i les propostes d’ATTAC enfront de la mateixa. El nostres representants fan una denúncia de les polítiques neoliberals duites a terme pels països occidentals i critiquen la hipocresia de continuar amb aquesta línia, com fa palès el Tractat de Lisboa.
Proposen la creació d’un sistema econòmic amb vertadera vocació de servei públic que doni suport a l’economia real, una regulació dels capitals i la implantació de la Taxa Tobin, impost per gravar les transaccions financeres internacionals, el producte del qual serveixi per millorar la situació social dels països desfavorits.
Exigeixen mesures enfront de la crisi econòmica: un sistema d’imposts amb un augment progressiu segons la capacitat econòmica del ciutadà, adreçat fonamentalment a la millora dels serveis públics i de la vida social del ciutadà. Feliciten les conductores del programa de no ser simples transmissores de les notícies oficials, com fan la majoria dels mitjans de comunicació.
Si voleu sabre més, podeu escoltar l’àudio.
[audio:http://attacmallorca.es/nueva/wp-content/uploads/2009/09/la_volta_al_dia_en_80_mons.mp3]

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.