Menu

La FAVV presenta un contenciós administratiu davant el TSJIB contra l'ordenança cívica

20 agost, 2014 - Estatal, Moviments Socials

COMUNICAT DE PREMSA
La FAVV presenta un contenciós administratiu davant el TSJIB contra l’ordenança cívica.
El document també reb el suport d’altres 16 entitats que creuen que es vulnera de forma clara molts drets de la ciutadania.
Avui matí el president de la Federació d’Associacions Veïnals de Palma, el sr. Joan ​Forteza ha presentat el contenciós administratiu que han registrat al Tribunal de Justícia de les Illes per tal de tombar l’ordenança cívica aprovada en solitari pel govern de Mateu Isern el passat mes d’abril. Des de la Federació ha remarcat que fins ara han fet servir tots els canals de participació ciutadana però denuncia que l’Ajuntament de Palma no els ha escoltat ni tengut en compte. En el seu moment van fer al·legacions a tots els articles i així com la petició per a la seva retirada total.
El contenciós ha rebut el suport d’altres setze entitats que també han vist com les seves queixes i recomanacions tampoc han estat escoltades i creuen que l’ordenança vulnera bona part dels drets de la ciutadania.
Les entitats que a hores d’ara donen recolzament al contenciós presentat per la Federació són: GREC, Unitat Cívica per la República, Assemblea Republicana, Circ sense Fronteres, ProSocial, Padrines i Padrins flautes, Col·lectiu Artesanal de la Catedral, ATTAC Mallorca, PAH, Metges del món, Grup Blanquerna, CGT, CCOO, EU Palma, MÉS per Palma i la CONGIB.
L’ordenança obeeix a una estratègia molt ben dissenyada pel Partit Popular, primer amb una nova llei de seguretat ciutadana on el model de Policia canvia per una altra més agressiva i donen una cobertura legal a les accions que aquests dugin a termes i des de Cort eliminen els agents de barri ​ i redueixen les polítiques socials i de foment de treball digne,​ i aprovant la present ordenança cívica.
Una ordenança que segons el sr. Forteza ja s’aplica a la Platja de Palma amb uns resultats incerts i contradictoris,​així mateix també s’ha incrementat la presència policial al centre de Palma per controlar artistes i artesans de carrer.
El sol fet de presentar aquest recurs, permetrà a la Federació​, i a les entitats adherides,​ i als seus advocats obtenir tots els informes que han acompanyat a l’aprovació de l’ordenança tant els jurídics, els dels tècnics i els de la Policia Local. Volen saber si els polítics els han tengut en compte o si se’ls han passat per damunt.
Es tracta d’una ordenança purament recaptativa, ja que indica una sanció pecuniària devora de cada article.
“Esperam que quan hi hagi un canvi polític a Cort aquesta sigui retirada” ha conclòs el sr.​Forteza.
Palma, 18-08-2014
FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS DE VEÏNS DE PALMA
Joan Forteza (president)

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.