Menu

La privatització i l’exclusió avancen a la sanitat catalana

1 abril, 2013 - Opinió, Sanitat

Albert Batiste Triadó – ATTAC Acordem
Ja vem advertir en un article anterior http://www.acordem.org/2013/01/09/mas-mante-boi-ruiz-com-a-conseller-de-salut/, que el manteniment de Boi Ruiz com a conseller de Salut en el nou Govern de CiU sortit de les eleccions de finals de 2012, feia esperar una continuació de les polítiques de desmantellament del sistema sanitari públic i de foment de la seva privatització, que havia portat a terme l’anterior govern de CiU. També feia dubtar sobre el “gir social” que havia promès Esquerra Republicana de Catalunya quan va donar suport a la investidura d’Artur Mas.
Aparentment, en els mesos transcorreguts des de la presa de possesió del nou Govern, i a l’espera de l’aprovació del pressupost de la Generalitat (que està governant amb un pressupost prorrogat), no s’ha pres cap iniciativa rellevant per part de Govern o del Parlament en la línia de desmantellament i privatització que presidí l’anterior etapa.
Tanmateix, sí que, de manera solapada, s’estan fent actuacions en aquesta línia. Actuacions que, no pel seu caràcter puntual o preparatori cal deixar de denunciar.

El Govern de Convergència i Unió -i el partit Esquerra Republicana de Catalunya que li dóna suport- , segueixen doncs sense enfrontar-se amb el Govern central quan es tracta de defensar els drets socials, i continuen amb la seva agenda oculta de debilitar la sanitat pública i afavorir la privada.
Per això, els moviments ciutadans en defensa de la sanitat i la salut pública (en els que s’integra ATTAC Acordem)hem de seguir vigilant el que faran en els propers mesos, i com es tractarà la sanitat en els pressupostos pendents d’aprovar.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.