Menu

Les imaginatives solucions del govern espanyol

24 novembre, 2012 - Estatal, Opinió

Què que?, que vos pensàveu, que Xavi Castillo és l’únic que sap fer acudits grollers i de cagar-se? No senyor, tenim als “Rajoy boy’s” que proposen que se li venguen els pisos amb més “categoria” -els de més de 160.000€, als pròspers nou-rics rusos i xinesos (aixina, explícitament) a canvi del permís de residència,,[…]Passeu xiques!!, que m’ho lleven de les mans!!.”
Enric Pastor – ATTAC-PV
Tenim un govern (a Espanya) que no sé si ens el mereixem. Ho dic sincerament. I no ho dic de manera irònica o despectiva, no, quia!. Ho dic amb admiració sincera.
Resulta que un dels problemes més notoris de la crisi-estafa que ens estàn endosant rau en les cases, i això en dos aspectes.
L’un és la qüestió dels desnonaments, assumpte sagnant -literalment- que destrossa la vida de famílies que varen caure en el parany dels crèdits-hipoteca heretables, és dir, es signava un crèdit-hipoteca per tropo-cents anys què, per raons biològiques llevat que es fora Matussalen, acabaria pagant algú dels teus fils/lles quan ja visqueren els nets del qui signava. Al tanto! i damunt els faries PROPIETARIS!!. Quasi res!!.
Però heus ací que va i la cosa peta, i l’orgullos/a propietari/a…d’una hipoteca vitalícia o post-vitalícia, es troba que, amb la merda de sou que li està quedant -si no és que es troba a l’atur, de sobte- i amb les retallades vàries, no pot pagar les mensualitats i es veu desnonat de “sa” casa (en realitat sempre va ser del banc o caixa corresponent) i, de rebot, de vegades, algun avalista ingenu què sol ser un familiar pròxim que ja tenia sa casa pagada des que Franco era caporal a l’exèrcit.
Però heus ací que, TACHANNNN!!, arriba aquest govern -el de l’estat, l’altre ni està ni se l’espera- i decideix que per ressoldre el tema va i els deixa estar-se dos anys més a la casa sense pagar les mensualitats però, això, sí, els interessos corresponents van creixent perquè el que es fa és un refinançament què, òbviament, d’ací a dos anys, encara es podrà pagar menys que ara. Curiosament resulta que és el que havien “suggerit” els bancs que es deuria fer, però és casualitat, no malpenseu, i dací a dos anys…vaja vosté a saber on estem tothom!!
Bé, ja tenim ressolt el tema dels desnonaments. Ara anem per l’altre tema. Resulta que els bancs i caixes en tenen un grapat de pisos o no venuts o producte de desnonaments què: 1.-Els pesen “la tira” en els balanços; 2.-No saben com desfer-se d’ells; 3.-Si es posaren a preu real de mercat (zero, perquè si no hi ha qui els vulga comprar, valen zero, no?) tots estarien -que ho estan- arruïnats, si no fos per la generosa actuació de l’estat regalant-li’ls crèdits “a troche i moche” a un interés que per a sí vulgueren tots els autònoms i pimes i 4.-S’inventa el “banc dolent” (n’hi ha de bons?) finançat, no s’enganyen, per l’estat novament, de manera directa o indirecta via crèdits “regalats” a la banca privada, la mateixa que va a desfer-se de part d’eixa morralla immobiliària.
Però com que ací ni cristo té un gallet per gastar-se en pisos, ara venen i, aquests premis nobel de l’economia imaginativa del govern gros, ens proposen que els més cars d’eixos pisos es venguen a immigrants “first class” a canvi de la residència legal. TACHANNN!!, Què que?, que vos pensàveu, que Xavi Castillo és l’únic que sap fer acudits grollers i de cagar-se? No senyor, tenim als “Rajoy boy’s” que proposen que se li venguen els pisos amb més “categoria” -els de més de 160.000€, als pròspers nou-rics rusos i xinesos (aixina, explícitament) a canvi del permís de residència, perquè és evident que ací fa menys fred que a Rússia (no sé si a Xina, depénd el lloc, suposse) i clar, com van a ressistir-se a una tal proposta de vindre a viure ací?. I a més, tal i com solien fer els bancs i caixes -i molts diaris-, de pas els hi regalem una LIQUADORA i un joc de PAELLES per a la casa!!
Passeu xiques!!, que m’ho lleven de les mans!!.
I amb mesures aixina ens tenen que treure de la crisi-estafa?
Senyor, senyor… mira que aguantem!!
Articles relacionats: http://www.attac.es/2012/11/20/querella-criminal-contra-los-responsables-de-la-sanidad-catalana/
 

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.