Menu

Manifest ciutadà davant la crisi del sistema financer

15 juny, 2012 - Moviments Socials

La societat indignada exigeix que els culpables siguin castigats
Perquè culpables són els que, des del poder polític i econòmic, ens han portat a la crítica situació actual d’atur i devaluació democràtica i social, amb una degradació substancial de l’Estat de dret.
Perquè mentre una minoria ha anat acumulant riquesa de forma obscena, la majoria de ciutadans d’aquest país han vist empitjorar la seva situació, molts fins l’extrema pobresa.
Perquè en aquest país els polítics, majoritàriament i excepte honroses excepcions, en comptes de fer-se ressò de la justa indignació ciutadana, com seria el seu deure davant un clam general que exigeix ​​responsabilitats en la generació de la crisi del deute; romanen passius mentre tornen a salvar les entitats financeres responsables amb els diners de l’Estat, és a dir, de tota la ciutadania.
Perquè la ciutadania està farta de polítics corruptes o acomodats en els seus escons, que defensen els interessos dels seus partits i de les grans empreses i grans bancs, furtant contínuament la democràcia en aquest país als seus ciutadans.
Perquè perseguir els culpables del delicte és propi d’un estat democràtic, que ha d’igualar a tots davant la llei. El que està succeint en els últims temps a Espanya, només té parangó en països d’escassa qualitat democràtica, que a poc a poc van lliscant cap tiranies camuflades sota un formalisme democràtic però amb pilars en ruïnes.
Perquè la desafecció dels ciutadans davant els assumptes comuns és cada vegada major, donat el pèrfid i nefast exemple que des de les institucions polítiques, econòmiques o de la judicatura fan els qui, per ocupar llocs de responsabilitat, haurien de mantenir-se justos i incorruptibles.
Perquè mentre no es renti la brutícia que les elits d’aquest país han deixat adherida a la nostra història més recent, serà impossible tornar a despertar la motivació ciutadana que torni a regenerar la vida social.
Perquè els pobles tenen dret a exigir càstig als que deterioren la vida i la convivència i si no es dóna, a rebel · lar contra els qui exerceixen el mal govern.
Som molts els afectats, els indignats per la falta de resposta dels poders públics davant els excessos comesos pels bancs, supervisors financers i polítics corruptes i irresponsables, això davant la complicitat d’un sistema judicial arbitrari i lliurat al poder polític i econòmic.
I som molts que davant la falta de lleial representació, respecte, i justícia sortirem als carrers fins aconseguir el que qualsevol democràcia ha d’assegurar al poble, justícia i dignitat!!
No, no ens representa un parlament irresponsable i d’esquena al poble, no ens desperten seguretat jutges arbitraris o injustos, quan no comprats. No ens representen perquè han lliurat el país al poder tirànic i cobdiciós de les institucions financeres internacionals i nacionals, globalitzades contra la ciutadania mundial; institucions que funcionen sense regulacions per obra i gràcia dels nostres governs, súbdits del poder financer.

Exigim que els culpables de la crisi del deute siguin castigats! No pararem fins que no siguin jutjats i condemnats ¡¡Justícia ja!!
Signat:
l’Acció dels Cristians per l’Abolició de la tortura (ACAT)
Amical de Mauthausen y otros campos
Amics del cicle de cinema Llatinoamerica a Cadaquès
ADEMAN (Associacio perl la Defensa del Medi Ambient de l’Anoia)
Assemblea Social de Catalunya
Associació Socialisme 21 de Catalunya
ATTAC Acordem
ATTAC España
ATTAC Galicia
ATTAC Mallorca
Assemblees ciutadanes constituents
Baula Comité Òscar Romero de Santa Margarida de Montbui
Carta al banquer
CO.BAS
Dempeus per la SALUT Publica
Ecologistes en Acció de Catalunya
En lluita
Federació d’Associacions de veins de Catalunya FAVB
Indignats Santa Perpetua de Mogoda
IDHC  Institut de Drets Humans de Catalunya
La intersindical Alternativa de Catalunya IAC
Nova – Innovació Social
Plataforma no al tancament del Cap Can Trias de Viladecavalls
Reforma del Sistema Electoral
Republicans Catalunya
Respolis Sabadell
Rosa Regàs
SINAPSIS
SIMS, Seminario Interdisciplinar Mujeres y Sociedad
Les organitzacions que vulguin signar poden enviar un correu a anfues@yahoo.es
 

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.