Menu

Menjar ecològic en temps de crisi

17 octubre, 2013 - Crisi sistémica, Opinió

Esther Vivas – Consejo Científico de ATTAC España

Sovint associem menjar ecològic amb menjar car. I en temps de retallades pensem que no podem gastar tants diners en alimentació. De fet, es calcula que un 41% de les famílies a l’Estat espanyol han modificat els seus hàbits de consum com a conseqüència de la crisi, per tal d’estalviar diners, segons el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). Però els aliments ecològics i de qualitat no han de ser necessàriament cars. Hi ha opcions per poder comprar ecològic i a bon preu: aliments de temporada, de proximitat, compra directa, mercats locals, grups i cooperatives de consum… Són alternatives que ens permetran menjar bé i a preus assequibles.
Ens hem acostumat que, si volem, podem comprar nectarines, raïm, maduixes, meló… tot l’any. Ja no sabem si els tomàquets o les taronges són cultius de temporada o no. Hem desaprès els ritmes de producció de la terra i ens hem allunyat del treball al camp. Comprar productes que no són de temporada fa que acabem pagant més pel que mengem i n’obtinguem, a banda, un producte de més mala qualitat. Cal tornar a aprendre a alimentar-nos amb fruits de temporada. Que expliquin a les escoles quan és el temps de les cireres, quan els arbres donen figues, quan trobem magranes a l’horta. Comprar aliments ecològics i de temporada ens permetrà menjar bé i a un preu que no resultarà car.
Artículo publicado en Etselquemenges.cat
esthervivas.com

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.