Menu

Assemblea de Docents Illes Balears. Per què la reactivació de la vaga als centres educatius dia 7 de gener?

5 gener, 2014 - Educació, Moviments Socials, Serveis Públics

L’actitud irresponsable de la Conselleria provoca una nova jornada de mobilització.
Una nova jornada de vaga escolar, que impedirà el començament normal del segon trimestre, és una mesura extraordinària. De fet, aquesta nova vaga només s’explica pel moment d’absoluta excepcionalitat que vivim per l’actitud autoritària i intransigent de la Conselleria que es nega a negociar i talla tots els ponts de diàleg possibles.
3 mesos després de l’inici de la crisi, no només no s’han resolt cap dels punts, sinó que anam cap enrere: aprovació de la LOMCE, aprovació de la Llei de símbols, congelació de complements, no contractació d’interins el 2014, augment de les retallades… Ni un sol gest. Fins i tot els que no tenien cost econòmic.
A més a més, dia 20 de desembre, el company Jaume March, director de l’IES de Marratxí, va rebre la comunicació d’obertura d’expedient. Feia temps que havíem anunciat que una mesura d’aquesta índole era una línia vermella que seria contestada immediatament amb total contundència per part nostra. La Conselleria sabia perfectament quina era la situació i, així i tot, va voler continuar amb la provocació. La Conselleria ha forçat la reactivació de la vaga.
Com a col·lectiu en lluita, no podem acceptar de cap manera aquests tipus de coaccions: la Conselleria parla de més de 30 denúncies i amenaça amb nous expedients i sancions. No podíem quedar aturats. Era imprescindible una resposta contundent. Exigim la represa immediata de les negociacions.
Assemblea de Docents Illes Balears
assembleadocentsib.blogspot.com.es 

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.