Menu

Plataforma No al TTIP Mallorca inicia la seva lluita per la democràcia i contra l'estafa dels acords comercials internacionals

23 setembre, 2014 - EE.UU., Internacional, Moviments Socials, Unió Europea

La recentment creada PLATAFORMA NO AL TTIP MALLORCA ha organitzat pel proper dimecres dia 24 de setembre una conferència d’Arcadi Oliveres al Club Diario de Mallorca sobre el tema “Acords comercials que amenacen la democràcia: TTIP, CETA, TISA”.
Arcadi Oliveres i Boadella (Barcelona, 1945) és economista català i reconegut activista de Justícia i Pau, organització per la promoció i defensa dels Drets Humans arreu del món. En aquests darrers anys ha estat qui, juntament amb Teresa Forcades ha impulsat el moviment Procés Constituent a Catalunya.
Oferirà als presents una xerrada sobre l’amenaça per a la democràcia que suposen les relacions internacionals comercials actuals, on s’emmarquen els tractats de lliure comerç que s’estan negociant en aquests moments i d’una manera molt poc transparent i gairebé amb un secretisme hermètic, entre la Unió Europea i els Estats Units i Canadà. Es tracta del TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions) i el TISA (Tractat de Comerç dels Serveis), tractats que s’estan negociant amb els Estats Units, i el CETA (Acord Econòmic i Comercial Global) amb Canadà.
En línies molt generals, s’estan negociant aquests tractats sobre lliure comerç i inversió, amb una finalitat principal: eliminació de les normes, les barreres reguladores, per tal que les empreses (sobretot les grans corporacions) puguin operar lliurement a ambdós costats de l’Atlàntic. Així les grans multinacionals tendran via lliure per fer negoci a costa dels serveis públics, les condicions laborals dels treballadors i les nostres condicions de vida. Aquests acords estableixen uns mecanismes que permetran a les corporacions demandar als estats si les decisions dels governs els perjudiquen. Es a dir, podran qüestionar i condicionar les decisions democràtiques que puguin prendre els Estats sobirans.
La Plataforma NO al TTIP Mallorca es va constituir a principis del mes de setembre, formant part d’un moviment que ha sorgit a nivell nacional i internacional amb l’objectiu de demanar la paralització d’aquestes negociacions. En ella hi participen entitats ciutadanes, moviments socials de Mallorca, sindicats i partits polítics, i en aquest acte del dia 24 aprofitaran per demanar l’adhesió d’altres col·lectius.
Per una altra banda estan organitzant pel proper dia 11 d’octubre una sèrie d’actes emmarcats dins una jornada convocada a nivell europeu per donar a conèixer i conscienciar a la ciutadania sobre aquests tractats, a més de preparar xerrades i taules rodones arreu de l’illa amb aquest objectiu.

unnamed
Plataforma No al TTIP Mallorca
noalttipmallorca@gmail.com
661309954

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.