Menu

Presentació del llibre “La Europa opaca de las finanzas”

25 octubre, 2008 - Cròniques

Maria Fca. Simonet – ATTAC Mallorca
El passat dia quinze Juan Hernández Vigueras, convidat per ATTAC Mallorca, va pronunciar una conferència a la llibreria Àgora per presentar el seu darrer llibre “La Europa opaca de las finanzas”. L’acte va ser presentat per Maria del Pilar Barceló, membre d’ATTAC.
El conferenciant va explicar amb fets concrets i exemples prou clars que les finances dominen la dinàmica de la Unió Europea i que la seva configuració la converteix en un simple espai, en un gran centre comercial pels marcats mundials, per a la gran banca, per a les empreses d’assegurances a Suïssa, Jersei, les illes Caiman i altres centres financers pels no residents. Un lloc on entren i surten capitals sense restricció, amagant plusvàlues, evadint impostos i facilitant un moviment desproveït de qualsevol tipus de supervisió comunitària.
Com a conseqüència, els estats membres de la UE i les seves economies resulten cada vegada més vulnerables enfront de les finances globals incontrolades. L’actual institucionalització europea de tendència neoliberal genera pèrdues d’ingressos fiscals que amenacen a l’Estat i la seva possibilitat de mantenir el sector públic que constitueix el mitjà d’integració de les capes populars i facilita la seva supervivència.
El públic va seguir el discurs amb molt d’atractiu i el diàleg final va resultar força profitós.
Juan Hernández Vigueras, del Comitè Científic d’ATTAC Espanya, té llarga experiència com a directiu de grans empreses i de professor universitari de postgrau. S’ha especialitzat en la crítica política de la desregularització financera.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.