Menu

Setmana d'acció global contra els paradisos fiscals

26 març, 2017 - Justícia Fiscal y Financiera Global, Opinió, Paradisos fiscals

Plataforma fiscalitat justa

Setmana d’acció global contra els paradisos fiscals

1 AL 7 D’ABRIL 2017

MANIFEST

Els seus paradisos fiscals, els nostres inferns socials

Somgent comuna, que col•labora amb els seus impostos al benestar col•lectiu.
Som els que honestament volem posar els nostres estalvis o petits capitals a treballar per a la societat, que no volem especular amb ells utilitzant paradisos fiscals.
Som gent a la qual es nega el seu dret al treball, a unes pensions dignes, a l’habitatge, als serveis o als subministraments bàsics; la gente
empobrida per la crisi generada per la cobdícia de l’especulació immobiliària i financera, majoritàriament a través de paradisos fiscals.
Som la gent més vulnerable de la societat. En un Estat de drett o thom tindria assegurades les seves necessitats bàsiques si, en lloc d’evadir els diners a paradisos fiscals, les empreses paguessin el sseus impostos a les societats en què operen.
Les petites i mitjanes empreses, que són les que creen treball, tenen dificultats per mantenir plantilles i pagar impostos, mentre que les grans corporacions segueixen acumulant beneficis;  que, això sí, desvien cap als paradisos fiscals.
Demanem transparència i comptes clars. Són les elits polítiques i econòmiques les que dominen i en treuen profitd’un sistema corrupte, afavorit per l’opacitat dels paradisos fiscals.
Volem una societat sana, cohesionada i segura; això no obstant, l’economia criminal, el terrorisme, el tràfic de persones, el comerç d’armes i el narcotràfic, juguen amb la vida de la gent, ocultant i rentant el sseus beneficis via paradisos fiscals.
Les xifres són prou eloqüents:

 
Els paradisos fiscals són els vaixells insígnia de l’actual economia de casino, constitueixen una burla a la legalitat internacional i no posseeixen cap base econòmica d’interès per al bécomú, no més serveixen als interessos espuris de les elits econòmiques, delinqüents financers i criminalitat organitzada. Són autèntiques xacres econòmiques que aprofundeixen la desigualtat, contribueixen a crear desequilibris i crisis econòmiques, i corroeixen la democràcia. Per tant, han de ser eradicats per la comunitat internacional.
Els ciutadans, les ciutadanes i les organitzacion ssignants, constituïts en una comunitatd’interès, animem a la societat en el seu conjunt a organitzar-se per donar una resposta fèrria i inflexible contra els paradisos fiscals; a més exigim als nostres representants  que emprenguin accions per anar avançant en el camí de la seva necessària abolició, entre elles:

 

Volem fer visible el nostre rebuig a aquestes clavegueres financeres donant suport a les accions previstes per al 3 d’abril, declarat dia d’acció global contra els paradisos fiscals.

Els seus paradisos fiscals, els nostres inferns socials!

Els paradisos fiscals vulneren els nostres drets i soscaven la democràcia, junts lluitarem fins a la seva desaparició!

 

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.