Menu

Setmana Internacional d'Acció contra els Tractats de Lliure Comerç

15 octubre, 2015 - ATTAC Mallorca, Notes de Premsa

COMENÇA A PALMA LA SETMANA INTERNACIONAL D’ACCIÓ CONTRA ELS TRACTATS DE LLIURE COMERÇ
La PLATAFORMA NO Al  TTIP MALLORCA ha inaugurat avui la Setmana Internacional d’Acció contra els Tractats de Lliure Comerç (TTIP, TPP, TISA i CETA) penjant una pancarta de 3 metres a la Plaça d’Espanya i divulgant informació sobre els tractats i les activitats previstes durant la setmana.
 
El passat 6 d’octubre es van lliurar a la Comissió Europea a Brussel·les més de 3 milions de signatures de la ciutadania de tota Europa en contra de les negociacions del Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) entre Estats Units i la Unió Europea, així com d’altres tractats que s’estan negociant a nivell mundial sense transparència i de forma molt poc democràtica. Els diversos tractats afectaran directament als drets socials i laborals de la ciutadania privatitzant serveis públics i arrasant els recursos naturals del planeta en benefici de les grans corporacions multinacionals.
En la setmana del 10 al 17 d’octubre, es duran a terme mobilitzacions ciutadanes a tot el món. S’espera la participació de milions de persones preocupades per uns tractats que estan sent negociats a porta tancada a esquena de la ciutadania però amb la participació directa de les grans multinacionals que pretenen rebaixar la legislació en matèria de protecció social, laboral o ambiental, així com blindar les seves inversions enfront de qualsevol intervenció legislativa dels governs nacionals que pugui afectar als seus beneficis.
La setmana culminarà el 17 d’octubre coincidint amb el Dia Internacional per a l’Erradicació de les Causes de la Pobresa, un dia molt significatiu atès que els tractats comercials beneficien principalment les elits comercials i aprofundeixen les diferències entre rics i pobres. Aquest mateix dia milers de persones participen en les Euromarxes per la Dignitat que arribaran a Brussel·les en una gran concentració.
A Palma tindrà lloc una concentració a la Pça. Espanya el dissabte 17 d’octubre a les 18h seguida d’un recorregut fins a la Pça. Llorenç Bisbal, on s’unirà a l’acte previst en el marc de la Setmana per la Inclusió Social de la EAPN. La marxa comptarà amb l’animació de Tambors per la Pau. Finalitzarà la tarda amb un teatre-performance i la lectura d’un manifest.
Per a més informació:
Sandy Hemingway: 646 956 336
Jordi Julià: 619 859 302
PLATAFORMA NO AL TTIP MALLORCA

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.