Menu

TEMPS DE DOGMA I OBSCURITAT

16 gener, 2022 - Articles

Temps d’OBSCURITAT, DOGMA i caça de bruixes, d’incitació a l’insult amb senyalització gratuïta de culpables, emparada per l’obscuritat.

Temps de POR, cultivada, alimentada, augmentada i estesa, a partir de fets reals, pels poders polítics i pels mitjans de comunicació (recomanació: lectura de La Doctrina del Shock de Naomí Klein). 

“Què volen aquesta gent?” cantava na Maria del Mar Bonet fa decennis. Què volen els que dominen el “cotarro”? No només els seus intermediaris polítics, científics, jutges, informadors, etc, que es deixen dur pel dogma dominant i imposat, còmplices per la seva manca d’ètica, de criteri o per la seva ineptitud. Què volen aquesta gent amb aquest control, manipulació, discriminació,…?

Temps de MANIPULACIÓ i CONTROL de meganegoci i de pèrdua extrema de llibertats col·lectives. El meganegoci, evidentment intencionat, per augmentar encara més el guany de les farmacèutiques (no oblidem tot l’historial degradant que tenen aquestes a les seves esquenes especialment a Àfrica, però també a Occident, )., però: s’hi amaguen altres intencions ocultes? Les retallades de drets i llibertats no es poden consentir. Quines altres retallades les seguiran per qualsevol altre motiu? ALERTA però amb l’intent de part de l’extrema dreta d’aprofitar la situació i guanyar protagonisme enarborant les banderes de la llibertat i la veracitat quan sabem ben bé que encara són més repressius, discriminadors i manipuladors.

Temps de XANTATGES: «si fas el que et dic et dono un premi, et deixo fer» (en realitat un càstig menor), «si no, et castigo» (no pots entrar a restaurants, el teu fill haurà de guardar quarantena i no anar a l’escola, …). Un xantatge que ha aconseguit estendre’s a la vida quotidiana de les persones dins el seu àmbit socio-afectiu, «si no estàs vacunat no pots venir a la festa d’aniversari», «si no estàs vacunat no podràs anar al sopar familiar de Nadal», quan resulta que poder contagiar depèn de si tu estàs contagiat, no de que estiguis vacunat o no. 

Temps de MENYSPREU CIENTÍFIC: On és la ciència quan qualsevol discrepància és ocultada i ignorada, tant si ve d’un premi Nobel o d’una persona amb gran autoritat moral i científica; fins i tot insultada i perseguida (inhabilitacions, pèrdua de llocs de feina, descrèdit públic, …)?.  On és la ciència quan el fracàs d’unes previsions (“amb el 70% de vacunats aconseguirem la immunitat de grup”) no fan mirar cap a algunes discrepàncies que s’han vist corroborades, sinó que se segueix amb el dogma, reconvertit, cercant nous culpables (ara els no vacunats, també els nins?, després … )? I si alguns dels discrepants tenen raó i els efectes de les vacunes (a curt plaç s’han produït: trombosi, miocarditis, esterilitat,….; segons xifres que semblen oficials, uns deu mil morts en nou mesos als Estats Units), que no han aconseguit aturar la pandèmia, a mig o llarg termini poden ser pitjors (alteracions en el sistema immunològic que facilitarien el contreure altres malalties diferents al covid19)? Recordem que encara estan en fase d’experimentació i que alguns experts no les consideren vacunes sinó una teràpia genètica endinsant-nos en aquest cas en postures que poden ser perilloses a nivell sanitari.

Temps de DESINFORMACIÓ, per manca d’informació completa, contrastada i, fins i tot, censurada, de discurs monocolor que reforça tot el que hem dit als paràgrafs anteriors i al següent. No és irresponsabilitat que hi hagi debat, rectificacions si cal, amb certeses i també amb incerteses i dubtes, sense forats negres. És imprescindible, en aquest tema i en qualsevol altre, i l’hem d’exigir. Ara és una necessitat sanitària, social, cultural i humana per a tots, no només per als no vacunats o per als pares i mares als quals volen fer vacunar els seus fills. Aquesta manca d’informació fiable es la que fa que ens tornin les sospites d’interessos ocults. 

Temps de MANIQUEISME, de bons i dolents, de creients i negacionistes, d’uns contra d’altres, sense matisos. Quants de noltros, vacunats o no vacunats, no tenim dubtes?, quantes coses no veiem clares?. Les etiquetes són discriminatòries en sí mateixes i la discriminació és clarament anticonstitucional (articles 14 i 18 com a mínim), cosa que haurien de tenir en compte especialment aquests que tant la reivindiquen constantment. 

Experiment científic?, negoci?, experiment social de fins a on, i com, es pot controlar, manipular i enfrontar a la població? O tot plegat? O encara alguna cosa més que se’ns escapa, però que se sent esfereïdora?. Pensa un poc. Intenta sortir de l’obscuritat, del dogma i de la por amb la qual  ens bombardegen des de fa vint-i-un mesos. I vacuna’t o no et vacunis exigint informació veraç i total, sense censures ni discriminacions. 

Els que tenguin temps i humor i no l’hagin llegit, llegiu “La Doctrina del Shock”, de Naomi Klein, encara que només sigui el principi. 

SALUT I BON CRITERI A TOTS.

Damià Oliver i Irene Salamanca.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 − two =