Menu

Una altra vida i un altre món són possibles

18 abril, 2023 - Comunicats, Sin categoría

Sota aquest lema ATTAC Mallorca ha desenvolupat un curs – taller durant els darrers mesos al centre Flassaders de Palma. Al llarg de les diferents sessions hi han participat més de 100 persones, fet que posa en evidència la necessitat social d’un debat seriòs que ens permeti albirar una sortida digna a l’actual situació d’individualització i deshumanització creixent que està posant en joc la resposta a les necessitats més elementals de ciutadans i ciutadanes; que està posant en joc la mateixa vida de les persones al nostre planeta. Si en algun moment vàrem confiar en un sistema públic capaç de garantir certs drets fonamentals, ara vivim la incertesa creixent de la seva progressiva mercantilització.

Efectivament estem immersos en una greu crisi que presenta molts fronts i motius de preocupació, alguns dels quals colpegen especialment les nostres Illes. Unes Illes amb un fragil equilibri territorial centrades en el monocultiu del turisme, generador de grans beneficis i, paradoxalment, generador de condicions laborals i vides precàries.

Al llarg de les diferents sessions hem pogut analitzar de la mà ponents de provada valua algunes cares d’aquesta crisis global, així com pensar col·lectivament algunes alternatives possibles:

Acabem amb el compromís de seguir treballant en futures iniciatives amb el concurs de d’algunes persones que, més enllà d’haver participat activament al llarg d’aquest curs – taller, volen  fer una passa més contribuint en l’organització de futures propostes.

Per concloure aquest cicle de xerrades – taller ATTAC Mallorca ha vehiculat l’elaboració d’un manifest en què es recullen gran part de les aportacions fetes per les persones que hi han participat i que, inspirades en les presentacions dels diferents ponents, aspiren a ser un incentiu per a que les diferents forces polítiques que concorren properament a les eleccions recullin mesures alineades amb les necessitats reals de la nostra Comunitat, dels nostres pobles. Presentarem aquest manifest a la premsa i als partits polítics convocats dia 20 d’abril a les 18h a Can Alcover.

ATTAC Mallorca no s'identifica necessàriament amb els continguts publicats, excepte quan estan signats per la pròpia organizació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

11 + 9 =